Gå til innhold
Annonse

Landbasert anlegg klar for å motta sin første fisk

Fra byggeprosessen til 
 anlegget til Samobreed Salten. Foto: Salmobreed Salten.
Fra byggeprosessen til anlegget til Samobreed Salten. Foto: Salmobreed Salten.

Byggingen av det landbasert stamfiskanlegget til Salmobreed Salten her nådd en milepel når anlegget nå er klar for å ta imot den første fisken. Det skriver Benchmark i en pressmelding.

Annonse

Det 10 000 kvadratmeter store anlegget vil motta levering av de første fiskene i november fra SaltenStamfisk, som er en joint venture-partner av Benchmarks datterselskap SalmoBreed. Egg fra denne bestanden vil bli produsert tidlig på høsten 2018, og salg fra de første testbatchene vil skje ca to måneder etter det, skriver de i pressemeldingen.

Det nye anlegget vil levere egg gjennom hele året og vil ifølge Benchmark være det første i sitt slag å gjøre det i Norge.

Smolt fra SalmoBreeds avlsstasjon i Lønningdal vil også bli levert i november.

Dette nye nettstedet er basert på Benchmarks islandske modell, og har full biosikkerhet og har kapasitet til å kunne produsere over 150 millioner egg per år.

Byggingen av anlegget er i rute og forventes å nå full kapasitet innen høsten 2019.

- SalmoBreed Salten vil bli verdens mest avanserte anlegg. Denne ekstra kapasiteten vil gi oss mulighet til å øke produksjonen vår for å møte den økende etterspørselen etter sykdomsfri, helårlig rognproduksjon, sier Malcolm Pye, som er CEO i Benchmark.

Fra byggingen av anlegget til Salmobreed Salten. Nå er det klart for den første fisken. Foto: Salmobreed.
Fra byggingen av anlegget til Salmobreed Salten. Nå er det klart for den første fisken. Foto: Salmobreed.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse