Her er prosjektgruppen som står bak Bærekraftportalen. F.v. Eirik Mikkelsen, Nofima; Ulf Winther, Sintef Ocean; Kine Marie Karlsen (prosjektleder), Nofima; Roy Robertsen, Nofima og Eivind Rinde, Baterntswatch. Foto Pål Mugaas Jensen.

Lanserer bærekraftportal for norsk havbruk

I dag ble en ny bærekraftportal for norsk havbruksnæring lansert under TEKMAR i Trondheim. I portalen vil du finne fakta om miljømessig, økonomisk og samfunnsmessig bærekraft i norsk havbruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det finnes mye informasjon om havbruk på ulike nettsteder allerede, men nå er fakta om miljømessig, økonomisk og samfunnsmessig bærekraft i norsk havbruk samlet og sammenstilt på ett nettsted, for å gjøre det mer tilgjengelig, sier prosjektleder Kine Mari Karlsen til Kyst.no.

Hun forteller at portalen skal kunne brukes av alle som er interessert i fakta om havbruksnæringen, og gi et bilde på tilstanden i næringen vurdert ut fra tre kriterier:

  • Påvirkningen på miljøet
  • Økonomien i næringen
  • Hva slags samfunnsmessige påvirkninger den gir

Portalen er et samarbeid mellom forskningsinstituttene Nofima og SINTEF Ocean, som har hatt ansvaret for å samle inn og sammenstille informasjonen, og BarentsWatch-senteret, som har hatt ansvaret for å utvikle og levere portalen.