Stolpediagram som viser oversikt over kjønnsmodne hunnlus for oktober måned i perioden 2002-2018. Det er en tydelig trend med lave lusetall de siste syv årene. Statistikk hentet fra Lusedata.

Lave lusetall - en trend

November er godt i gang, og oktober måned kunne vise til et lavt antall kjønnsmodne hunnlus per fisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Statistikk fra Lusedata viser at det gjennomsnittlige lusenivået for oktober måned var et av de laveste som er registrert de siste årene, med en verdi på 0,159 kjønnsmodne hunnlus per fisk.

Sammenligner man de siste 16 årene, er det kun 2017 som kan vise til et marginalt lavere lusenivå for oktober, med en verdi på 0,154 kjønnsmodne hunnlus per fisk. Forskjellen mellom 2018 og 2017 er minimal, med et avvik på 0,005 kjønnsmodne hunnlus.  

Oversikt over kjønnsmodne hunnlus per måned i perioden 2002-2018. Statistikk er hentet fra fra Lusedata og viser lave lusenivå for oktober måned. Klikk for større bilde.

Trend med lave lusetall

Trenden viser at de siste seks til syv årene har nivået på kjønnsmodne hunnlus per fisk vært lav. Det settes mer fokus på lus og metodene for avlusning ser ut til å gi gode resultater.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.