Gå til innhold

Mange vil ha Gründerjulepresangen under juletreet

Björgólfur Hávarðsson fra NCE Seafood Innovation Cluster og Kristian Henriksen, daglig leder i NCE Aquatech Cluster. Foto: Privat.
Björgólfur Hávarðsson fra NCE Seafood Innovation Cluster og Kristian Henriksen, daglig leder i NCE Aquatech Cluster. Foto: Privat.

Den fjerde Gründerjulepresangen har allerede fått stor oppmerksomhet, og mange gründere kunne gjerne tenke seg gavepakken under årets juletre.

Presangen rettet mot gründere innenfor havbruk inneholder praktisk gründerhjelp på en rekke områder i tillegg til en pengepremie.

Premien skal kunne gi vinneren en unik mulighet til å lansere og kommersialisere en ny idé, et produkt eller en tjeneste til havbruksnæringen.

Dette er blitt en fin juletradisjon, sier Björgólfur Hávarðsson fra NCE Seafood Innovation Cluster – en av organisasjonene som står bak Gründerpresangen. Vi kommer i kontakt med så mange spennende selskaper at valget av en vinner er er er en sann hodepine. Tradisjonen tro strømmer søknadene inn, med 17 søknader så langt og veldig mange gode søkere melder seg på, og jeg med en uke igjen til fristen 18. desember forventer jeg flere søkere enn noen gang

- Og ja, vi vil gjerne ha flere søknader, slår han fast.

Prisen i fjor gikk til Salmoncuts, i 2017 til Fjord Maritime med deres Fjord Hybrid produkt og i 2016 til Seasmart og Andreas Morland for deres undervannsdrone. Les mer om den her.

Mange varierte søknader

Det er fortsatt tid for å sende inn en søknad, med frist 18. desember, poengterer Kristian Henriksen. Han er daglig leder i NCE Aquatech Cluster.
Søknadene som er kommet inn har et stort spenn og representerer virkelig bredden og virkelysten i bransjen

- Det er andre året vi er med på Gründerjulepresangen og dette er noe av det hyggeligste og artigste vi holder på med!! Vi får søknader fra selskaper som driver med alt fra alternative arter og oppdrettsteknologi til fôr- og ernæring, sensorikk og AI - samt crossover søknader innenfor olje/gass teknologi til havbruk, sier Henriksen.

Vinneren presenteres på Aqkva-konferansen

- Vi tilbyr veldig konkret, rett på sak gründerhjelp. Bidragsyterene i Gründerpresangen er alle selskaper og personer som jobber tett i og mot bransjen, slik at vi kommer raskt på ballen. Både mht virkemidler, rådgivning, nettverk og erfaring, sier Rolf Mork-Knudsen fra Annerledeslandet, initiativtaker og primus motor i konseptet.

Som i fjor blir 5 finalekandidater valgt ut før jul. Disse 5 presenterer seg for en jury fra Gründerpresangen 6. januar – og de fem finalekandidater - deriblant vinneren - presenteres på Aqkva-konferansen 16. januar.

Har du en sak du
vil tipse oss om?