Det brenner ved smoltanlegget til Laksefjord AS. Foto: Forsvaret/337 skvardron.

Mann antatt omkommet etter brann i Lerøy-anlegg

En arbeider er antatt omkommet da det brøt ut brann på et settefiskanlegg Lerøy Seafood Group (LSG) har i Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var NRK som søndag morgen meldte at det brant i anlegget som ligger i i Friarfjord i Finnmark. Anlegget tilhører Laksefjord AS, som er eid av Lerøy Aurora.

Tre personer skal ha kommet seg i sikkerhet, mens en fjerde er savnet, og antatt omkommet.

– Mannen er antatt omkommet. Han befant seg i bygget som er utbrent. Mannens pårørende er varslet, sier operasjonsleder Svein Erik Jacobsen til NTB.

Settefiskanlegget ligger avsides til så det er komplisert å få nødetater på plass. Mangel på vann blir i tillegg oppgitt som et kritisk problem.

Det meldes også om stor eksplosjonsfare da det er mange gassflasker i og rundt bygget, og det er etablert en sikkerhetsavstand på 1000 meter.

Kartlegger situasjonen

I en børsmelding bekrefter Lerøy Seafood Group at det brøt ut brann i Lerøy Seafood Group sitt smoltanlegg i Laksefjord i Finnmark.

- En ansatt i et firma som utførte vedlikeholdsarbeid, er ikke gjort rede for. Våre tanker går til hans nærmeste og hans kollegaer. Lerøy Seafood Group vil bistå underleverandøren, politi og øvrige offentlige instanser for å finne ut hva som har skjedd. Foreløpig arbeides det med å kartlegge situasjonen, få oversikt over materielle skader, samt iverksetting av skadebegrensende tiltak, melder selskapet.

Som følge av brannen er 2,6 millioner smolt med snittvekt 50-60 gram, planlagt utsatt i sjø i april 2019, gått tapt.

LSG skriver at bøtende tiltak vil bli iverksatt. Ytterligere informasjon knyttet til hendelsen vil bli gitt i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon den 26. februar 2019.