Marie Christine Monfort. Foto: Privat.

Mer testosteron enn østrogen i lederposisjoner i havbruksnæringen

En fersk rapport fra Marketing-Seafood viser at det er betydelig mer menn enn kvinner i lederroller i havbruksnæringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rapporten er et resultat av en undersøkelse ledet av Marie Christine Monfort,som er leder og grunnleger for "International Association for Women in The Seafood Industry (WSI)" og markedsanalytiker for sjømat i Marketing-seafood.

To år etter den første undersøkelse på kvinners posisjon i lederroller i sjømatselskaper, bekrefter en ny undersøkelse basert på 2016 listen over de 100 største sjømatselskapene en åpenbar kjønnsubalanse, da 9,1 % av lederne er kvinner.

Monfort sier i en oppsummering av resultatene at det mannlige DNA`et er høyst fremtredende og kvinnelige ansatte i lederroller er manglende.

- Over halvparten (38) av de 71 sjømatbedrifter har 100 % mannlige styrer, uten kvinner med lederansvar. 84% av alle bedriftene har mindre enn 20% kvinner i styrene, sier hun.

Av totalt 71 selskaper og 762 styremedlemmer, er 69 kvinner, noe som tilsier 9,1 %.

Hun viser likevel til at Norge topper tabellen med antall kvinner, delvis takket være 2003 loven som krever at minst 40 % av aksjeselskaper må være kvinner.

Monfort har tidligere uttalt til kyst.no at hun har som sitt personlige mål å fremme likestilling i sjømatnæringen i verden.

Les også: – Å rope ut at situasjonen er urettferdig for kvinner, er ikke nok 

kvinner-norge
styremedlemmenr