Gå til innhold

Mer testosteron enn østrogen i lederposisjoner i havbruksnæringen

Marie Christine Monfort. Foto: Privat.
Marie Christine Monfort. Foto: Privat.

En fersk rapport fra Marketing-Seafood viser at det er betydelig mer menn enn kvinner i lederroller i havbruksnæringen.

Rapporten er et resultat av en undersøkelse ledet av Marie Christine Monfort,som er leder og grunnleger for "International Association for Women in The Seafood Industry (WSI)" og markedsanalytiker for sjømat i Marketing-seafood.

To år etter den første undersøkelse på kvinners posisjon i lederroller i sjømatselskaper, bekrefter en ny undersøkelse basert på 2016 listen over de 100 største sjømatselskapene en åpenbar kjønnsubalanse, da 9,1 % av lederne er kvinner.

Monfort sier i en oppsummering av resultatene at det mannlige DNA`et er høyst fremtredende og kvinnelige ansatte i lederroller er manglende.

- Over halvparten (38) av de 71 sjømatbedrifter har 100 % mannlige styrer, uten kvinner med lederansvar. 84% av alle bedriftene har mindre enn 20% kvinner i styrene, sier hun.

Av totalt 71 selskaper og 762 styremedlemmer, er 69 kvinner, noe som tilsier 9,1 %.

Hun viser likevel til at Norge topper tabellen med antall kvinner, delvis takket være 2003 loven som krever at minst 40 % av aksjeselskaper må være kvinner.

Monfort har tidligere uttalt til kyst.no at hun har som sitt personlige mål å fremme likestilling i sjømatnæringen i verden.

Les også: – Å rope ut at situasjonen er urettferdig for kvinner, er ikke nok 

kvinner-norge
kvinner-norge

 

styremedlemmenr
styremedlemmenr

Har du en sak du
vil tipse oss om?