Fra venstre mot høyre: Pedro Silva (GM MSD AH Nordics), Dafydd Morris (GM AH Norway/Aqua), Jon Inge Erdal (Manager R&D&Regulatory Scanvacc AS), Lars Andreas Speilberg (Manager Technical Services Scanvacc AS), Ole Kristian Kaurstad, CEO Scanvacc AS). Foto: MSD

MSD kjøper fiskehelseselskapet Scan Aqua AS

Et nytt tilskudd til MSD Animal Health sin produktportefølje til fisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

MSD Animal Health, en del av Merck & Co., Inc., Kenilworth, N.J., USA, har signert en endelig avtale om kjøp av Scan Aqua AS, den operasjonelle delen av Scanvacc AS, kjent for sin spisskompetanse innen fiskehelse og fiskevelferd. Detaljene rundt kjøpet er ikke offentlig.

Oppkjøpet av Scan Aqua AS inkluderer den reseptbelagte produktporteføljen som også består av de to hovedproduktene AQUI-S® og Finquel. AQUI-S er et beroligende middel til bruk under behandling, pumping, transport og annen håndtering av laks og regnbueørret. Finquel er et mye brukt hurtigvirkende bedøvelsesmiddel til atlantisk laks, regnbueørret og torsk. Finquel brukes ofte under vaksinasjon, lusetelling og andre håndteringssituasjoner der fisken skal bedøves.

- Kjøpet av Scan Aqua AS er en del av MSD Animal Healths satsing på videre investeringer innen fiskehelse- og velferd i tillegg til satsingen vi har på nye løsninger for våre kunder. Vaksinasjon er en viktig brikke for forebyggende fiskehelse, og bruken av sedativer komplementerer denne tilnærmingen, sier Dafydd Morris, General Manager MSD Animal Health Norge

- Vi er glade for å kunne jobbe med MSD Animal Health. De er den ideelle partneren for oss, og dette gjør at vi kan realisere det fulle potensialet for våre produkter til fisk i Norge og i andre markeder, sier Ole Kristian Kaurstad, CEO, Scanvacc AS.