Gå til innhold
Annonse
IdentiGENs teknologi kombinerer hver arts unike DNA med data-analyse for å levere evidensbaserte løsninger for sporing av laks. Foto: Kyst.no
IdentiGENs teknologi kombinerer hver arts unike DNA med data-analyse for å levere evidensbaserte løsninger for sporing av laks. Foto: Kyst.no

Det strategiske oppkjøpet styrker MSD Animal Healths tilbud innen sporing av oppdrettsfisk og husdyr fra produksjon til middagsbord.

Annonse

MSD Animal Health har kjøpt IdentiGEN, et selskap som er ledende innenfor DNA-basert sporingsteknologi for akvakultur og husdyr. Selger er MML Growth Capital Partners Ireland.

IdentiGENs teknologi kombinerer hver arts unike DNA med data-analyse for å levere evidensbaserte løsninger for sporing av dyr, kalt DNA TraceBack®.  Dermed kan man nøyaktig spore sjømat, storfe, svin og fjørfe slik at hvert enkelt dyr kan følges helt fra oppdrettsanlegget eller bondegården og frem til middagsbordet.

Matprodusenter, videreforedlere og butikker ønsker løsninger for nøyaktig og komplett sporing som gir konsumentene sikker informasjon, dokumenterer matens kvalitet og beviser at produksjonen har vært bærekraftig. At MSD Animal Health tilbyr spesialisert digital teknologi som en del av porteføljen bestående av legemidler, vaksiner, teknologi og tjenester bidrar til at selskapet kan levere helhetlige løsninger for enda bedre dyrehelse. Dette tilbudet passer godt sammen med de andre produktene MSD Animal Health har innen identifisering og løpende overvåkning av dyr, noe som gir nyttige data og bedre innsikt for godt dyrehold.

- Forbedret digital teknologi kommer til å spille en stadig viktigere rolle innen matvaresporing og matvaresikkerhet. Det gir kundene kritisk informasjon og data som bidrar til å sikre en bærekraftig leveranse av mat av høy kvalitet, og dermed bidra til god folkehelse, sier Rick DeLuca, konsernsjef for MSD Animal Health.

- Vi kan nå tilby sporing av dyr i industriell skala for å bedre helsen og sikkerheten til dyrene og sørge for enda større transparens i matvareleveransene, legger han til.

DeLuca sier videre at selskapet gleder seg til å samarbeide for å ytterligere styrke den vitenskapelige og tekniske ekspertisen, og slik styre utviklingen innenfor god dyrehelse.

- De meget kompetente ansatte i IdentiGEN, ledet av Ronan Loftus og Claran Meghen, er gode eksempler på vår forpliktelse til å arbeide med «The Science of Healthier Animals».

I april 2019 fullførte MSD Animal Health oppkjøpet av Antelliq Corporation, inkludert selskapets markedsledende merkevarer Allflex Livestock Intelligence, Sure Petcare og Biomark som er ledende innen digital teknologi for identifisering av dyr, overvåkning av dyr og smart håndtering av data tilknyttet husdyr og kjæledyr.

I juni 2020 kjøpte MSD Animal Health Quantified Ag®, et selskap som er ledende innen data og analyse, og som overvåker temperaturen og bevegelsene til kyr for å kunne oppdage sykdom tidlig.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse