Altaelva

Nær 97 og 99 % villfisk i Alta- og Repparfjordelva

Torsdag kom den endelige rapporten på skjellprøveprosjektet i laksefiskeperioden 2015. Prosjektet er et samarbeid mellom NINA, ALI, Vest -Finnmark Jeger- og Fiskeforening, Cermaq, Grieg Seafood og NRS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Dette er tredje året prosjektet gjennomføres. Resultatene fra de innsamlede skjellprøvene sier oss hvor stor andel av de innsendte prøvende som er oppdrettslaks, og ikke situasjonen i elva som helhet, opplyser bedriftene i en pressemelding.

I Altaelva viser prosentandelen av innsendte skjellprøver 2,9 % oppdrettslaks i hele perioden. Prosentandelen vil laks er 96,0 %.

I tillegg kommer 1,1 % pukkellaks og kysninger mellom laks og ørret (hybrid). Villfiskandelen er dermed 97,1 % (red.anm).

Repparfjordelva viser prosentandelen av innsendte skjellprøver 1,2 % oppdrettslaks i hele perioden. Prosentandelen villaks er 98,6 %.

I tillegg kommer 0,2 % pukkel og hybrid. Villfiskandelen er dermed 98,8 % (red.anm).

- Vi ønsker å takke alle fiskere i begge elvene som har sendt inn skjellprøver i laksesesongen. Dette ga NINA et godt grunnlag å jobbe med slik at en får presentert et mest mulig nøyaktig resultat. Vi vil komme tilbake til hvem som vant de siste premiene som ble trukket ut blant innsendte skjellprøver.