Gå til innhold

Nå er det forbindelse til havet fra laksebassenget

Selskapets gjennomstrømningsteknologi  bruker sjøvann fra Andfjorden. Foto: Andfjord Salmon
Selskapets gjennomstrømningsteknologi bruker sjøvann fra Andfjorden. Foto: Andfjord Salmon

Andfjord Salmon melder at de har fått på plass systemet som kobler deres første laksebasseng til havet.

- Vi har vellykket installert de tidskritiske delene av vannuttaksrørledningen for selskapets første basseng, noe som betyr at de mest sentrale byggesteinene i gjennomstrømningssystemet er nå koblet til omkringliggende hav ved Andøya. Det skriver selskapet i en pressemelding

- Vi er veldig fornøyd med at de to mest væravhengige og tidskritiske installasjoner er fullført. Disse installasjonene gir oss et stort skritt nærmere en funksjonstesting av det første bassenget, noe som vil hjelpe ytterligere på å redusere risiko ved vår utbygging på Kvalnes og vår teknologiløsning generelt, sier Martin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.

Det gjenstår ennå noen elektriske og automatiseringsanlegg, samt installasjon av mindre tidskritiske rørledningsforbindelser før det første bassenget er klart for vanntesting.

Selskapets gjennomstrømningsteknologi, som bruker sjøvann fra Andfjorden, er en viktig faktor for å nå Andfjord Salmons mål å bygge det de selv kaller for «verdens mest fiskevennlige og bærekraftige oppdrettsanlegg på land».

De mener gjennomstrømningssystemet vil gi unike forhold, der bassengene uten bruk av energi, fyller seg selv med sjøvann fra en vanndyp på 160 meter.

Organisk avfall skal hentes ut og bli resirkulert til vekstprodukter for landbruket, foreteller de.

Har du en sak du
vil tipse oss om?