Gå til innhold
Annonse
Anders Brandsegg fra Namdal Rensefisk. Foto: Stian Holmen Lein.
Anders Brandsegg fra Namdal Rensefisk. Foto: Stian Holmen Lein.

I dag åpner Namdal Rensefisk, verdens største og mest moderne produksjonsanlegg for rognkjeks offisielt dørene.

Annonse

Namdal Rensefisk er et samarbeid som skal ta bekjempelsen av lakselus til nye høyder. De fem havbruksbedriftene Bjørøya, Midt- Norsk Havbruk, Marine Harvest, Emilsen Fisk og Nova Sea har sammen med fiskeavlsselskapet AquaGen bygd et unikt rensefiskanlegg i Flatanger.

Selskapet melder at på akkurat på samme måte som en gjennom årtier har avlet frem robust laks, brukes nå teknologien for å produsere verdens beste rognkjeks.

- Her ute tar en sikte på å produsere to millioner rensefisk årlig, noe som gjør dette til verdens største rensefiskanlegg, melder selskapet

Fra Flatanger vil de fem havbruksselskapene få jevnlige leveranser av rensefisk som på en effektiv måte reduserer utfordringene med lakselus i oppdrettsmerdene, uten bruk av kjemikalier.

Daglig leder Per Anton Løfsnes har tidligere fortalt til kyst.no at de  har bygget et moderne anlegg fra grunnen og har valgt gode løsninger hele veien. Utsett av den første rensefisken produsert i anlkegget skal også skje nå de nærmeste dagene.

- Vi planlegger å levere drøye èn million 40 grams rognkjeks til våre eiere, i slutten av 2016. Vi har et godt samarbeid blant eierne, informerer Løfsnes.

Stian Holmen Lein har også laget en film hvor man  kan du få et innblikk i driften av anlegget (se under).

https://vimeo.com/171556500

Åpen dag på fredag

Fredag 11. november åpner de også dørene og inviterer alle som vil oppleve et moderne produksjonsanlegg for rognkjeks til å komme på besøk.

- På formiddagen tar vi imot lokale skoler og barnehager og fra kl. 13:30 til kl. 17:00 holder vi åpent for alle som har lyst til å få et innblikk i hva vi driver med.

De tilbyr da:

  • En 50 meter lang gang med store vinduer inn til produksjonslokalene. Her kan man gå varmt og tørt og kikke rett inn i produksjonshallene hvor rognkjeksen bor
  • Et 6000 liter stort saltvannsakvarium med bl.a. rognkjeks og andre arter fra skjærgården i Flatanger
  • Omvisning i lokalene
  • Flatangers første kinosal
  • Enkel servering
Selskapet vil produsere to millioner rognkjeks i året. Foto: Namdal Rensefisk.
Selskapet vil produsere to millioner rognkjeks i året. Foto: Namdal Rensefisk.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse