Harald T. Nesvik vil la Justisdepartementets lovavdeling vurdere hans habilitet før fiskeridepartementet vedtar ny veileder for dumping av behandlingsvann fra brønnbåter. Foto: Therese Soltveit/Kyst.no.

Nesvik ber om habilitetsvurdering

Fiskeriminister Harald T. Nesvik opplyser han har bedt om at Justisdepartementets lovavdeling vurderer hans habilitet før en veileder rundt dumping av badebehandlingsvann fra brønnnbåter skal godkjennes av Nærings- og fiskeridepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter at Lars Haltbrekken (SV) nylig har spurt fiskeriministeren skriftlig om hva myndighetene vil gjøre for «å forsikre seg om at dumpingen av avlusningsmidler i viktige reke- og fiskeområder er stoppet og ikke gjentar seg» og om «myndighetene vil «ta initiativ til etterforsking av selskaper som har gjennomført dumpingen?» har Harald T. Nesvik nå kommet med et svar.

Saken ble først omtalt av NRK.

Her skriver Nesvik bla at Fiskeridirektoratet er gitt i oppdrag, sammen med Miljødirektoratet, å utarbeide en veileder som bl.a. klargjør hvilke hensyn som må tas før tømming av badebehandlingsvann fra brønnnbåter kan skje utenfor de forbudte områdene.

- Det arbeides for å få klar en slik veileder om kort tid, og jeg gjør oppmerksom på at jeg har bedt om at min habilitet blir vurdert av Justisdepartementets lovavdeling før veilederen skal godkjennes. Dette er på bakgrunn av mitt tidligere ansettelsesforhold i et brønnbåtrederi, svarer Nesvik.

Han skriver videre at når veilederen er fastsatt, vil det være naturlig at Fiskeridirektoratet går i dialog med brønnbåtnæringen og informerer om hvordan de best mulig kan etterleve regelverket.

- Det er Fiskeridirektoratets ansvar å vurdere hvorvidt det er grunnlag for anmeldelser for eventuelle overtredelser av regelverket. Jeg vil ikke kommentere dette spørsmålet ytterligere, før min habilitet er vurdert, skriver Nesvik.