Smoltproduksjon, Aqua optima, Nofima, lukket tank

Norsk tankteknologi til Kina

Norske Aqua Optima skal produsere atlantisk laks og torsk i landbaserte oppdrettsanlegg i samarbeid med et kinesisk selskap.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Aqua Optima hjelpe Lim Shrimp med hele produksjonsstadiet. Foto: Nofima

Ved å forsyne giganten, Shandong Oriental Ocean Company med design, produksjon og leveranse av utstyr, har allerede Aqua Optima deltatt i utviklingen av landbasert teknologi for produksjonen av atlantisk laks i Kina. Selskapet har også hjulpet med å trene de ansette i produksjonen av laksesmolt.

I en samlet pressemelding som selskapene sendte ut forrige uke beskriver de to hvordan den nye avtalen sikrer produksjon av laks og torsk i landbaserte anlegg.

- Lim Shrimp Organization har per 21. oktober 2013 signert en avtale med sin norske partner om å implementere Aqua Optimas teknologi i produksjonen av atlantisk torsk og atlantisk laks i Kina, skriver selskapene i pressemeldingen.

Selskapene jobber med å samle driften og vil få ny adresse på Hainan Island, Kina. I driften skal man jobbe med alt fra klekking av egg til produksjon av ferdig matfisk.

- Alle i Kina kjenner de helsemessige fordelene av torsk fisk og tran, men aldri før hadde noen tenkt på å oppdrette den i Kina, sier konsernsjef Djames Lim i Lim Shrimp Organization.

Selskapene vil få støtte fra flere norske institusjoner innen oppdrettsnæringen, som for eksempel: NOFIMA, SINTEF, UiB og Norwegian University of Life Science, med professor Øystein Lie.

Aqua Optimas tanker til smoltproduksjon. Foto: Aqua Optima