Gå til innhold
Annonse
Oversiktsfoto av anlegget til Lødingen Fisk i Vestbygd. Foto: Lødingen Fisk.
Oversiktsfoto av anlegget til Lødingen Fisk i Vestbygd. Foto: Lødingen Fisk.

Gunnar Ellingsen går av som daglig leder i Lødingen Fisk, og Truls Olsen (34) tar over sjefsstolen. – Jeg ser veldig fram til å styre en produksjon med yngel, startfôring, vaksinering og det som hører til, sier den nye sjefen. 

Annonse

Lødingen Fisk ble stiftet i 2002 og produserer settefisk til havbruksnæringen. Selskapet deleies av blant annet Egil Kristoffersen og Sønner AS, Salaks, Eidsfjord Sjøfarm og Øyfisk AS.

Gunnar Ellingsen har ledet selskapet siden 2002, og arvtageren Truls Olsen tok over som daglig leder mandag 1. april.  

34-åringen kommer fra stillingen som daglig leder i Nordnorsk Smolt, og er utdannet Fiskerikandidat ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT).

De første dagene beskriver Olsen som veldig interessante og litt hektiske.

Gunnar Ellingsen har vært daglig leder i Lødingen Fisk i mange år. Han er glad for at erfarne Truls Olsen nå tar over rollen som daglig leder i selskapet. Foto: Privat.
Gunnar Ellingsen har vært daglig leder i Lødingen Fisk i mange år. Han er glad for at erfarne Truls Olsen nå tar over rollen som daglig leder i selskapet. Foto: Privat.

- Det er mye å sette seg inn i og vi har spennende prosjekter på gang. 

Nye arbeidsutfordringer

Olsen ble headhuntet til stillingen, men sier han var selvsagt moden for nye utfordringer, så når anledningen bød seg passet det også bra med tanke på familesituasjonen.

- Både jeg og min tiltenkte er fra Vesterålen og vi flytter nå hjem med to barn. En på to og et halvt år, og minstemann på bare ti uker.

- Jeg ser veldig frem til nye arbeidsutfordringer, samtidig som det er vemodig å forlate et flott kollegium i Nordnorsk Smolt, og et fantastisk fint sted som Sørøya er.

Truls Olsen går fra Nordnorsk Smolt til daglig leder i Lødingen Fisk. Foto: privat/LinkedIn.
Truls Olsen går fra Nordnorsk Smolt til daglig leder i Lødingen Fisk. Foto: privat/LinkedIn.

Olsen kommer fra en bedrift som produserer postsmolt på sjøvannsbasert RAS, til et tradisjonelt gjennomstrømmingsanlegg, og påpeker at den nye jobben blir mer "back to basic".

- Jeg ser veldig frem til å styre en produksjon med yngel, startfôring, vaksinering og det som hører til.   

Arbeidsoppgavene til 34-åringen består av daglig oppfølging av drift og produksjon, personalledelse, prosjektstyring etc. Ambisjonene til Olsen sier han er å videreutvikle selskapet for økt produksjon og teknologi tilpasset fremtidens krav til smoltproduksjon.

Fisk og oppdrett hele voksenlivet

Sett bort fra to ukers praksis i sportsbutikk på ungdomsskolen, har Olsen kun jobbet med fisk og oppdrett.

- Mitt første møte med næringen var som sommervikar og røkter for Sigerfjord Fisk, som driver oppdrett av Sjørøye. Jeg fant fort ut at jeg ønsket å bygge videre på dette og bestemte meg for å ta utdanning innen feltet, og var ferdigutdannet fiskerikandidat i 2008. Siden har jeg kun jobbet med settefisk, først i Elvevoll Settefisk og deretter Nordnorsk Smolt.  

Olsen ser mest frem til å få jobbe med utbyggingsprosjekter og å styre et stabilt anlegg, samt levere smolt av god kvalitet. 

34-åringen er oppvokst i Sigerfjord, som han beskriver som en perle i Vesterålen. Interessene hans er det mange av og han påpeker at boden er fylt med alt for mange hobbyer som han ikke får brukt tid på, men når muligheten byr seg drar Olsen helst på fjellet for jakt eller fiske.

- Jeg er også hobbygitarist og veldig musikkinteressert. "As we speek" er jeg på tur til konsert for å høre verdens beste gitarist, Derek Trucks i Tedeschi Trucks Band, sier han avslutningsvis. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse