Gå til innhold
Øystrand under slep for utrustning. Foto: Skipsrevyen.
Øystrand under slep for utrustning. Foto: Skipsrevyen.

Fra en av våre observante lesere har vi fått tilsendt dette bildet av «Øystrand», et AAS 3602 STDE design, som skal leveres fra Aas Mek. Verksted til Bømlo Brønnbåtservice i januar neste år.

Da kontrakten ble offentliggjort tidlig i 2015 fortalte daglig leder Halvard Aas i Aas Mek. Verksted at dette blir en ny generasjon brønnbåt av et helt nytt og banebrytende design. Med en prislapp på 300 millioner kroner beveger både rederiet og verftet seg opp i en superliga innen brønnbåter.

Aas Mek. er internasjonalt anerkjent som utvikler og bygger av markedets mest avanserte fartøyer. På nye «Øystrand» er modelltanken i Trondheim benyttet for skrogoptimalisering. Man har hatt særlig fokus på å utvikle baugen og forskipet slik at det sikrer roligere bevegelser i dårlig vær. dette er til gunst for mannskapet og, ikke minst, fisken som får redusert stressfaktoren ved transit.

Lastekapasiteten på det nye, store designet er på formidable 3600 m3 tilsvarende 540 tonn levende laks. Trykklossing kan utføres opp til 10 meter over vannflaten. Båten blir også utrustet med verftets egenutviklede vaske- og desifiseringsystem WellWash. Anlegget er et helautomatisk system for vask og desinfisering av lasterommene, sirkulasjonsrørene, vakuumanlegget, laste og losse systemet og luftekasser i en automatisk syklusstyrt prosess.

Har du en sak du
vil tipse oss om?