Gå til innhold
Annonse
Ro Fjell, Rostein
Ro Fjell, Rostein

Harøy-rederiet Rostein står klar med en ny brønnbåtgigant med hele 4500 m3 lastevolum. Båten skal døpes førstkommende lørdag.

Ro Fjell. Foto: Rostein
Ro Fjell. Foto: Rostein

Harøy-rederiet Rostein skal førstkommende lørdag døpe den nye brønnbåtengiganten sin «Ro Fjell». Et passende navn for en båt som vil bli verdens største brønnbåt.

"Ro Fjell" har en lengde på 86,65 meter, bredde 17,00 meter og dybde i riss 7,90 meter. Lasteromsvolumet er på 4500 m3 og som gir en kapasitet på føring av 650-700 tonn. Med det er båten hele  60 prosent større enn det som tidligere var regnet som verdens største brønnbåt.

Båten skal kjøre for Salmar og er arrangert for transport av levende laks med åpne brønner eller såkalt lukket med UV (ultrafiolett stråling). Dette består i mekanisk filtrering og UV desinfeksjon av alt inn- og utstrømmende vann i lasterommene. I tillegg kommer utstyr for oppsamling og destruksjon av lus under transport av fisk, avlusing og sortering.

Lasterommet er fordelt på to fiskebrønner, og er utstyrt med skyveskott og trykk laste- og lossesystem. Båten vil ha innredning for 13 personer.

Annonse