Gå til innhold
Annonse
«Gjæva» er navnet på den 14-meter lange båten som Grovfjord Mekaniske Verksted har overlevert til Nordlaks. Foto: Grovfjord Mek. Verksted
«Gjæva» er navnet på den 14-meter lange båten som Grovfjord Mekaniske Verksted har overlevert til Nordlaks. Foto: Grovfjord Mek. Verksted

Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uken oppdrettskatamaranen «Gjæva» til Nordlaks Oppdrett. 14-metringen er det 16. fartøyet Grovfjord leverer til Nordlaks.

Annonse

- Vi er glad for det gode og langsiktige samarbeidet vi har hatt med Nordlaks Oppdrett, som fortsetter allerede før sommeren med at vi overleverer båt nummer 17. Båtene har fått byggenummer 155 og 156 hos oss, de er topp moderne med bedre fasiliteter for mannskapet og stor kapasitet for å håndtere fortøyninger og annet oppdrettsutstyr på en god måte. Vi er trygg på at dette blir gode båter for Nordlaks, sier daglig leder Bård Meek-Hansen i Grovfjord Mek. Verksted i en pressemelding.

- «Gjæva» ligger nå ved landbasen vår på Sandnes i Hadsel, men skal allerede denne uken videre til Øksneshamn hvor den blir satt i arbeid på lokalitetene våre i området Øksfjorden i Øst-Lofoten. Dette er en godt utstyrt båt med gode fasiliteter for mannskapet og blir et flott tilskudd til flåten vår, sier direktør Tor Anders Elvegård i Nordlaks Oppdrett.

Tett samarbeid

Grovfjord Mek. Verksted, med sitt utgangspunkt i Sør-Troms, er en godt kjent produsent av aluminiumsbåter til havbruksnæringen.

Byggenummer 155 «Gjæva» fra Grovfjord Mek. Verksted. Foto: Grovfjord Mek. Verksted
Byggenummer 155 «Gjæva» fra Grovfjord Mek. Verksted. Foto: Grovfjord Mek. Verksted

- Det er viktig for Nordlaks å ha denne kompetansen lokalt. Grovfjord Mek. Verksted er en lokal leverandør, det gir oss muligheter for tilpassede løsninger og et tett samarbeid, sier Elvegård.

Byggenummer 155

Byggenummer 155 «Gjæva» er en oppdrettskatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 14 x 7,6 meter.

Båten er utstyrt med 1 stk marine kran (AK 48-E5e) på 30,4 tonnmeter, 2 capstaner på 3 tonn samt 12 tonns vinsj fra Lorentzen og en hydraulisk høytrykksvasker fra Pump Supply. Båten er bygget med et romslig rorhus med førerstoler, pantry og stor sofagruppe. Båten har et stort dekkshus som inneholder verksted, romslig garderobe med eget tørkeskap, samt WC.

Hovedmotorene fra Nogva Scania yter 2x380HK ved 2100 o/min, i tillegg er det installert et aggregat av typen Nogva Nanni på 25 kW. Trapp i skuteside gir også enkel adkomst til merd.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse