Gå til innhold
Annonse
Hugo Strand verftsleder ved Fitjar Mekaniske Verksted AS. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.
Hugo Strand verftsleder ved Fitjar Mekaniske Verksted AS. Foto: Linn Therese Skår Hosteland.

Fitjar Mekaniske Verksted (FMV) har signert en nybbyggskontrakt på arbeidsbåt til Stava Sjø med levering i februar 2017.

Annonse

Verftet og Stava Sjø har signert design- og byggekontrakt på en arbeids- og lokasjonsbåt av type HFMV W15 Sørfonn. Fartøyet er en katamaran med lengde 15 meter, bredde 12 meter og dybde i riss på 3,9 meter.

– Kjekt å få nybyggingskontrakter i disse tider, sier verftsdirektør Hugo Strand til skipsrevyen.no.

Hugo Strand forteller at båten har byggenr. 216 og skal designes og bygges i sin helhet ved verftsanlegget på Fitjar. Han fremhever videre at Stava Sjø har vært svært sentral i utviklingen av Sørfonn-, Vik- og Josdal-klassen.

– Dette er det femte fartøyet vi bygger for Stava Sjø, sier Strand. – Av de fire tidligere båtene var hele tre HFMV prototyper og vi som byggeverft sammen med Heimli Ship Design har all grunn til å være takknemlig for det.

FMV216 får et dekksareal på 100 m2 og utrustes med to kraner med kapasitet på hhv. 65 og 32 t/m, 60 tonn vinsj (frislipp er integrert med haikjeft arrangement), haikjeft, guidepinner og hekkrull arrangement. Hovedmaskineriet består av to 650 hk dieselmotorer, 2 stk. generatorer gir 46 kW hver.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse