Gå til innhold
Annonse

De siste årene har over tusen havbrukere satt seg på skolebenken. Nå skal flere kurses i å unngå at laksen rømmer.

Annonse

Sjømat Norge skriver at et viktig tiltak for å oppnå nullvisjonen for rømming,  er å skolere flest mulig havbrukere i rømmingssikring. Denne våren inviterer de derfor til nye kurs i Alta 15. mars og i Tromsø 16.mars.

– Vi har samlet over tusen havbrukere de siste årene. Det er stadig økende interesse. Jeg har faktisk ukentlig henvendelser fra folk som ønsker kurs, sier Trude H. Nordli, fagsjef i avdeling for miljø og fiskehelse i Sjømat Norge.

Sammen med kollega Brit Blomsø reiser de land og strand rundt.

– Vi har gjerne to-tre kurs på våren og tilsvarende på høsten. Kursene er langs hele kysten, men vi samler gjerne opp deltakere for å nå flest mulig i løpet av et kurs.

– Ved inspeksjon hos anleggene etterspør myndighetene kurs og opplæring, da kan de vise til våre kurs.Regelverket sier i dag at alle havbrukere på anleggene skal ha en opplæringen innen rømmingssikring.

De siste årene har og kursene blitt bredere med flere aktører som gir de siste oppdateringer på regelverk og hendelser.

– Den eneste måten å bli bedre på er å lære av feil. Derfor samler vi både brønnbåtnæringen, direktoratet, selskap som har erfart rømming, Rømmingskommisjonen og det siste på forskning, sier Nordli som også lover nyheter på vårens kurs.

– Vi fikk inn jo inn servicefartøyene som medlemmer i Sjømat Norge nå på nyåret. Det er første gang de også blir med og deler av erfaringer. Det er med andre ord bare å melde seg på.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse