Gå til innhold
Annonse
«Lomtind» - ny oppdrettskatamaran bygget ved Grovfjord Mek. Foto: Grovfjord Mek Verksted.
«Lomtind» - ny oppdrettskatamaran bygget ved Grovfjord Mek. Foto: Grovfjord Mek Verksted.

Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uken oppdrettskatamaranen «Lomtind» til Salmar Farming.

Annonse

Bnr 129 til Salmar Farming er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 14x7,6m. Den er utstyrt med 1 stk Palfinger PK32080 marine kran på 30,5 tonnmeter, 2 capstaner på 3 tonn Loretnzen, samt hydraulisk HT vasker fra Pump Supply.

Båten er bygget med et romslig rorhus med 2 førerstoler, pantry og stor sofagruppe. Båten har et stort dekkshus som inneholder verksted, romslig garderobe med eget tørkeskap, samt WC.

Hovedmotorene fra Nogva Scania yter 2x380HK ved 2100 o/min som gir en toppfart på omlag 16 knop. Aggregatet er av typen Nogva Nanni på 25 kW. Trapp i skuteside gir også enkel adkomst til merd.

- God finish

Leder for service og logistikk i SalMar Farming, avd. Nord Odd-Arne Korneliussen sier han har et godt førsteinntrykk av nybygget.

- Etter min mening er dette en båt med pent utsende og god finish på arbeidet som er levert. Mange gode løsninger og en praktisk båt å drifte. Med god plass i både dekkshus, rorhus og på dekk er dette en flott arbeidsplass for de som jobber på lokaliteten i Øyra.

«Lomtind» blir stasjonert i Laksefjorden i Finnmark og skal fungere som lokalitetsbåt på omkringliggende lokaliteter. Båten er bygget iht den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse