Gå til innhold
Annonse
Nofitech skal levere en nytt RAS-anlegg til Japan. Illustrasjonsbilde: Nofitech
Nofitech skal levere en nytt RAS-anlegg til Japan. Illustrasjonsbilde: Nofitech

Nofitech forteller i en pressemelding at de nå skal levere sitt femte RAS-anlegg til Japan.

Annonse

De forteller at de tidligere levert o matfiskanlegg, et til produksjon av regnbueørret, og et til produksjon av stillehavslaks. De to andre anleggene er til smoltproduksjon.

- Denne gangen skal det leveres et matfiskanlegg for produksjon av regnbueørret til en ny kunde av selskapet. Byggestart er i 2020, skriver de i meldingen.

CEO i Nofitech AS Robert Hundstad er svært fornøyd med at selskapet enda en gang har signert en kontrakt for levering av RAS-anlegg i Japan. Han forteller de gjennom år har utviklet et tett samarbeid med sine kunder og samarbeidspartnere i landet. 

- Dette, kombinert med god erfaring med anleggene, har bidratt til at de har kommet tilbake til oss med bestillinger på nye anlegg. Det at vi nå skal levere til en ny kunde viser også at vår langsiktighet i det japanske markedet gir resultater, forteller han.

Robert Hundstad har gjennom år utviklet et tett samarbeid med kunder og samarbeidsparter i Japan. Foto: Nofitech
Robert Hundstad har gjennom år utviklet et tett samarbeid med kunder og samarbeidsparter i Japan. Foto: Nofitech

Han legger til at aktørene i det japanske markedet etterspør anlegg som er trygge og enkle å drifte.

- Det får de gjennom ModulRAS, som er standardiserte, kompakte og kostnadseffektive anlegg designet for drift med sjø- eller ferskvann. I tillegg kan modulen leveres for alle
deler av produksjonsprosessen, fra smolt, postsmolt, matfisk og til stamfisk, sier han i meldingen.

Selskapet forteller at de tillegg gjennom sitt akademi skal levere opplæring og kursing som en integrert del av leveransen. FoU-leder Kari Attramadal understreker hvor viktig det er med god opplæring av driftspersonell og ledere.

- Opplæring er avgjørende for å oppnå god og trygg drift. Dette er ekstra viktig i nye anlegg som de ansatte ennå ikke har opparbeidet seg mye erfaring med, forteller hun.

Hun legger til at de har utviklet et helhetlig opplæringsprogram som dekker både den biologiske delen og den tekniske delen av modulene som de leverer. 

- At dette nå også etterspørres i Japan, er veldig positivt, sier hun avslutningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse