Dan Kristian Larssen, daglig leder i Atlantic Lumpus. Foto: Kenneth Didriksen

Oppdretter ser ingen ulemper med å være på børs

Daglig leder i Atlantic Lumpus Dan Kristian Larssen sier selskapet har utelukkende fått positive tillbakemeldinger etter at de gikk på børs. - Det har ikke vært noen endring siden vi ble notert på børs, verken finansielt eller i organisasjonen, sier Larssen til kyst.no. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet ble stiftet i 2014 og har omfattende rensefiskplaner. De skal blant annet starte produksjonen av rognkjeks i tredje kvartal i 2016.

Selskapet som har åtte ansatte har investert 34 millioner i det nye anlegget og har fått på plass en treårs-kontrakt med Marine Harvest verdt 40 millioner.

Merkur Market åpnet 13. januar på Oslo Børs og aldri før har så mange nye selskaper debutert på samme dag. Atlantic Lumpus var en av syv debutanter.

Les også: Ferdigstiller nytt rognkjeks-anlegg på Sleneset

Dan Kristian Larssen, daglig leder i Atlantic Lumpus satser for fullt på rognkjeks. Foto: Atlantic Lumpus

- Det har ikke vært noen endring siden vi ble notert på børs, hverken finansielt eller i organisasjonen. Vi hadde ikke ventet noe omsetning i aksjen før godt ut i neste år, når vi har et resultat å vise til, sier Larssen til kyst.no

- Det er jo derfor kjempeartig att det allerede på dag to etter notering var omsetning i aksjen, det er ikke store volumene men nok til å få en markedspris på selskapet, legger han til.

Positiv feedback

Han sier selskapet har utelukkende fått positive tilbakemeldinger da de gikk på børs.

- Med å være på børs er vi underlagt en rekke løpende forpliktelser og krav, dette gjør selskapet mer transparent for offentligheten og er ett kvalitetsstempel, forklarer Larssen til kyst.no.

Les også: Rognkjeks på børs

Ingen ulemper

Selskapet ble stiftet i 2014 og har omfattende planer for lusespiseren, som de har investert opptil 34 millioner i. Foto: Linn Therese Skår Hosteland

- Jeg ser ikke noen ulemper med å være på børs. Men det er klart det krever en del fra ledelsen med rapporteringer og offentliggjøring, samt interne rutiner og instrukser i forhold til innside informasjon og øvrige forpliktelser en børsnotering medfører, sier han.

Planene videre er å få i gang en god og stabil produksjon.

- Så får vi se, mulighetene er mange, konkluderer han.

  • Det nordnorske selskapet Atlantic Lumpus er lokalisert på Helgeland, nærmere bestemt Lurøy.
  • Atlantic Lumpus AS er et nyetablert selskap som skal produsere rognkjeks (Cyclopterus Lumpus) som rensefisk for laksenæringen.
  • Atlantic Lumpus-gründer er daglig leder Dan Kristian Larssen.
  • Produksjonen skjer i Sleneset Trelast sine gamle lokaler.
  • Det har vært et eierskifte og selskapet eies nå av: Larssen AS 30 prosent (Dan K Larssen) og Ziko Holding AS 70 prosent (Tore Larssen).