Gå til innhold
Annonse

Pharmaq vil øke automatiseringen av vaksinering

Berndt Wrege, daglig leder for Pharmaq Chile. Foto: Daniella Balin.
Berndt Wrege, daglig leder for Pharmaq Chile. Foto: Daniella Balin.

Både vaksiner og salg av maskiner for å automatisere vaksinasjonsprosessene er noe Pharmaq nå vil satse enda mer på i Chile.

Annonse

I fjor kjøpte Pharmaq to norske bedrifter: Settvac og Fishteq. Det sistnevnte selskapet er engasjert i produksjon av vaksineringsmaskiner for å automatisere vaksinasjon av fisk.

Daglig leder for Pharmaq Chile, Berndt Wrege sier til Salmonexpert, kyst.no sitt søsternettsted, at han har stor tro på automatisering av vaksinering av fisk.

- Ved å bruke maskiner får vi optimale injeksjonspunkter, og det er mulig å levere nøyaktige doser, sa Wrege.

Vaksinasjonspistol levert av Pharmaq. Foto: Daniella Balin.
Vaksinasjonspistol levert av Pharmaq. Foto: Daniella Balin.

Han påpeker at vaksinasjonsprosessene i Norge er mye mer avanserte enn de til nå har vært i Chile, hvor automatiseringsgraden ikke er like stor. De har riktignok innført noen vaksineringsmaskiner, men planlegger salg av flere andre enheter i landet.

Vaksinasjonpistoler

Nylig mottok selskapet også godkjenning for bruk av nye vaksinasjonspistoler, produsert av det tyske selskapet Henke-Saas Wolff.

- Twinjection pistoler har en innebygd automatisk teller og er fast dose. Det er ikke mulig å manipulere volumet. I tillegg er ergonomisk bedre for operatøren og de er lettere, sa han og la til at det forventer å bruke dem i Chile fra oktober i år.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse