Karen Kristine Østerhus, fiskeriminister Harald Nesvik, Jim-Roger Nordly og Petter Gunnarstein ankommer Mortsund og Europharma sitt Lofotseminar. Foto: Ole Andreas Drønen.

Rodde i mål for kreftsaken

Nå har oppdrettere gjennom #stoltavlaksen-turen i robåten «Ronja Hope» nådd frem til Mortsund i Lofoten, og det har blitt samlet inn en klekkelig sum til Kreftforeningen underveis på turen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

På veien fra Ålesund til Lofoten har båten vært innom ni viktige havbrukssamfunn langs kysten, møtt folkene som bor og arbeider der, og satt fokus på havbruksnæringen. Roingen er det oppdretterne selv som har tatt seg av. 

Båten var på vannet siste gang i fjor sommer. Da rodde Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein fra Sølvtrans AS båten fra Nor-Fishing i Trondheim og hjem til Ålesund, til inntekt for Kreftforeningen. Båten ble så auksjonert bort til samme formål, en auksjon Europharma vant. 

Halsebakk og Gunnarstein har også deltatt i årets roing, sammen med flere personer innenfor havbruksnæringen.

Hjeltnes på laget

Siste etappe i robåten «Ronja Hope» med kurs mot Mortsund. Med seg på etappen fikk de fiskeriminister Harald T. Nesvik. Foto: Stoltavlaksen.

Med på turen har også reklamemann og kystentusiast Arne Hjeltnes vært for å bidra på arrangementene på de ulike stoppestedene, og han har laget intervjuer og reportasjer underveis. Turen har man kunnet følge hele veien på Stoltavlaksen sin side på Facebook. 

Roerne ankom i tide for Europharma sitt Lofotseminar, og ankomsten ble markert med blant annet musikk og taler på kaien.

Auksjoneres bort

Senere i dag skal Åfjordsfæringen «Ronja Hope» auksjoneres bort til høystbydende. Budrunden går live på Facebook fra kl. 22.00 på Stoltavlaksen sin Facebook-side.

Gjengen i Stoltavlaksen kan opplyse at det foreløpig er Morten og GIFAS, Gildeskål Forskningsstasjon, som leder budrunden med bud på 220 000 kroner. Hele beløpet går altså til en god sak.

Når innsamling og auksjonen er over, har Stoltavlaksen som mål å kunne overføre en million norske kroner til Kreftforeningen, noe de opplyser om at de nærmer seg med stormskritt.

Les også denne saken fra Lofotseminaret: Trekker frem ny teknologi i kampen mot algene