Gå til innhold
Ronja Storm, avbildet i Port Huon i Tasmania, har nylig satt enda en rekord. Foto: Huan Aquaculture.
Ronja Storm, avbildet i Port Huon i Tasmania, har nylig satt enda en rekord. Foto: Huan Aquaculture.

«Ronja Storm» har allerede rekorden som verdens største brønnbåt. Ifølge Huan Aquaculture som drifter fartøyet, har fartøyet satt enda en rekord: Den største enkelt-badebehandling av laks i en omgang.

Den tasmanske lakseoppdretteren Huon Aquaculture, som leier skipet fra den norske brønnbåtleverandøren Sølvtrans, badet denne uken 729 tonn fisk i «Ronja Storm» på en gang.

Selskapet opplyser i et Facebook-innlegg at på tirsdag badet «Ronja Storm» en hel 240-metring med laks på en gang. 

- Vi har blitt fortalt at den forrige rekorden var på 680 tonn, så vi er ganske fornøyde med å slå denne rekorden.

- Etter fartøyets tredje badeoperasjon kan vi konstatere at vi er veldig begeistret for de forbedringene «Ronja Storm» har gitt oss både når det gjelder fiskehelse, kvalitet, miljøledelse og personellets sikkerhet, skriver de videre.

Fartøyet ankom Tasmania i midten av forrige måned, syv måneder etter planen på grunn av forsinkelser i byggingen, og har nå startet arbeidet.

Den 116 meter lange brønnbåten har et samlet vannlagringsvolum (inkludert behandlingstanker) på over 13 000 kubikk og kan inneholde 800 tonn fisk om gangen.Huon kommunikasjonssjef Pene Snashall sa nylig til FishFarming Expert at kapasiteten til brønnbåten betyr at den vil kunne bidra til Huon Aquaculture sin planlagte økning i biomasse fra 25.000 tonn i år til 30.000 tonn neste år.

Har du en sak du
vil tipse oss om?