Carlos Diaz, administrerende direktør i BioMar Group sier selskapet forlater 2020 med en veldig sterk posisjon i laksefôrmarkedene. Foto: BioMar.

Salg av laksefôr ga solide resultater for BioMar

Økt salg av fôr til oppdrettsselskaper er i stor grad begrunnelsen for at BioMar Group endte opp med høyere inntekter og resultat i fjor enn i 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapets inntekter utgjorde 11 649 milliarder danske kroner i fjor, en økning på 4 % sammenlignet med 11 180 milliarder kroner i 2019. Driftsresultatet endte på 972 millioner danske kroner, mot 966 året før. 

BioMar sier i en oppdatering at salgsvolumet for laksefôr økte med 7 % i 2020. Nye produkttilbud, en smidig tilpasning til den skiftende markedssituasjonen og et nytt produksjonsanlegg i Australia, la grunnlaget for en sterk utvikling av laksesegmentet deres.

- Presset på marginer og valutakurser begrenset imidlertid innvirkningen på bunnlinjen og holdt både inntekter og resultater i tråd med 2019, skriver selskapet.

- Vi forlater 2020 med en veldig sterk posisjon i laksefôrmarkedene, sier administrerende direktør Carlos Diaz i en pressemelding fra selskapet.

Les hele saken her hos Kyst.no sitt søsternettsted FishFarmingExpert.com