Det nye navnet til Hydrolicer-selskapene blir Smir. Foto: Hydrolicer

Samler virksomheten under nytt navn

Det Bjugn-baserte havbruksselskapet Hydrolicer samlet virksomheten tidligere i år i eget rederi. Nå samler de all sin virksomhet under fellesnavnet Smir. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Med den utviklingen vi opplever for våre produkter og tjenester, som ikke lenger bare går på rene avlusingssystem, var tiden inne til å samle alt under ett navn, sier CEO Øyvind Nymark i Smir.

- Vi ønsket et tradisjonelt norsk navn som blir en overbygning for alle selskapene i konsernet, samtidig som vi har rom for å innlemme stadig nyutviklede produkter og tjenester i porteføljen. 

Han forteller at navnet Smir er inspirert av det en smed gjør når han lager nye og nyttige ting, noe som passer godt med det de driver med, som er å skape nye og gode løsninger innen fiskevelferd. 

Nytt fartøy under Aqua-Nor

Smir har for tiden pågående prosjekter i Norge, Skottland, Irland og Canada, og merker stor interesse og pågang både fra eksisterende og nye kunder.

- Vi ser frem til å få vise den nye båten vår «Hydro Pioneer» under Aqua-Nor i år, sier Nymark, som håper flest mulig tar turen om bord for en omvisning i løpet av uken.

Øyvind Nymark er CEO i Smir. Han sier at de ønsket seg et tradisjonelt norsk navn på selskapene i konsernet. Foto: Hydrolicer

Smir Group vil i tillegg til Smir AS, inkludere selskapene Hydromerd AS, Hydrolicer Drift AS, samt Hydro Shipping AS, som også gradvis vil bli innlemmet i navnendringen. 

Selskapet har 19 ansatte, med hovedkontor i Bjugn, salgs- og administrasjonskontor i Langevåg og avdeling i Skottland.