Sandnes Fiskeoppdrett med nok ett godt resultat

For Sandnes Fiskeoppdrett ble 2016 et meget godt år for finansene. Driftsresultatet og omsetningen steg betydelig fra 2015, og styret i selskapet sier at de har i en årrekke levert solide overskudd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sandnes Fiskeoppdrett driver matfiskproduksjon på Fure i Fjaler kommune  i Sogn og Fjordane og har tre konsesjoner. Oppdrettsselskapet er eid av Svinøy AS som igjen er eid av Frøydis og Willy Arne Sandnes.

Driftsresultatet til selskapet endte på 66,8 millioner kroner, sett mot 35,5 millioner i 2015. Omsetningen kom på 132,5 millioner kroner, fra 106,9 millioner i 2015, som tilsier en økning på 25,6 millioner.  Egenkapitalen ved årsskiftet er på 99,7 millioner mot 70,7 året før.

Tre av lokalitetene til Sandnes Fiskeoppdrett i Fjaler. Kartillustrasjon. 

I årsberetningen skriver styret at selskapet har i en årrekke levert solide overskudd. Selv om pris kan variere fra år til år, vurderer styret det slik at selskapet også de kommende årene vil ha stabil drift og levere positive resultat.

Styret skriver at de legger vekt på forsvarlig miljømessig drift med god utnytting av fôret og minimal medisinering.

Selskapet melder ellers om solid egenkapital og god likviditet.

Selskapet har syv ansatte, fem menn og to kvinner. Selskapet har ikke vært rammet av arbeidsuhell og beskriver sykefraværet som normalt.

Det har ikke lykkes kyst.no å få noen kommentarer til regnskapet fra selskapet.