Gå til innhold
Annonse
MS Folla2 settes inn i en prøverute fra Trondheim til Øksfjord. NTS Shipping håper på flere faste oppdrag. Foto: NTS Shipping AS.
MS Folla2 settes inn i en prøverute fra Trondheim til Øksfjord. NTS Shipping håper på flere faste oppdrag. Foto: NTS Shipping AS.

NTS Shipping AS inngår samarbeid med Nor Lines Daily som vil gjøre godstransport på sjø langt mer konkurransedyktig i forhold til veitransport. MS Folla2 settes inn i rute fra Trondheim til Øksfjord.

Annonse

NTS Shipping er med i Nor Lines Daily-nettverket av rutegående fraktefartøyer. Daglig leder Bjarne Johannessen i NTS Shipping AS mener konseptet kan flytte større godsvolumer fra bil til sjøtransport.

- Det er liten vits i å konkurrere om godset som allerede fraktes på sjøen. Men mye gods sendes i dag på bil fordi sjøtransporten ikke har hatt kapasitet og regularitet som passer vareeierne. Med å samle et nettverk av rutegående sjøtransporter, vil Nor Lines Daily alltid finne et passende skip i nærheten, forklarer Johannessen i en pressemelding.

Forespørsler om sjøtransport

Nor Lines har 60 terminaler langs hele kysten som fungerer som operasjonssentral for kystfartøyene i nærsjøfarten. Terminalansvarlig Per Anders Brattgjerd i Nor Lines sier at summen av alle fraktefartøyene i Nor Lines Daily-nettverket vil gjøre sjøtransporten mer konkurransedyktig i forhold veitransporten.

- Nor Lines sitt sjøgående rutetilbud alene har ikke alltid vært tilfredsstillende for å møte kundene sine behov. Sammen med andre rederier kan vi bygge opp frekvensen og flytte større volumer over på sjø, forklarer Brattgjerd.

Responsen har ikke uteblitt.

- Da vi lanserte pilot-konseptet i mars hadde vi avsatt en mann til å håndtere henvendelser om sjøtransport fra kunder. Nå er vi fire som arbeider med det. Vi drukner i forespørsler, forklarer Per Anders Brattgjerd, product manager i Nor Lines Daily.

Ny prøverute

NTS Shipping opererer i dag fem fartøyer hvorav tre går fast i fart med fiskefôr. Med prøveruten Øksfjord-Trondheim håper NTS Shipping på flere faste oppdrag.

- Vi har manglet en endedestinasjon i sør. Med Nor Lines Daily har vi fått det. Som selskap liker vi å se på nye ting, og vi føler at vi har et godt fundament for å utvikle samarbeidet. Nå skal vi jobbe for å gi vareeierne et knallgodt alternativ til biltransport. Det er bare å kjøre på eller – rettere sagt – seile på, sier Bjarne Johannessen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse