Gå til innhold
Annonse
Scottish Salmon Company har bla. lokaliteter ved Loch Roag ved Isle of Lewis. Foto: Scottish Salmon Company.
Scottish Salmon Company har bla. lokaliteter ved Loch Roag ved Isle of Lewis. Foto: Scottish Salmon Company.

Selskapet selv kaller det sterkt, men resultatene i Skottland er et godt stykke unna de beste i Norge.

Annonse

Scottish Salmon Company økte inntekten i fjerdekvartal med 6 %, til 42,5 mill pund fra 39,9 mill pund i Q4 2018.

EBIT/Kg økte med 20% fra fjerdekvartal 2017 – opp fra 10,6 kr/kg til 12,4 kr/kg. Ifølge selskapet var dette drevet av høstvolum og sterke priser.

Til sammelinging var vektet gjennomsnitt for EBIT/kg i Norge i Q4 på 20,35 kr. De tre andre børsnoterte selskapene i Skottland, Norskott Havbruk AS/Scottish Sea Farms, MOWI Scotland og Greig Seafood Shetland oppnådde hhv ca 23,70 kr/kg, 22,30 kr/kg og 1,3 kr/kg. 

Slaktevolument i kvartalet var på 7 045 tonn, mens totalt slaktevolum for 2018 ble på 29 913 tonn. Volummålet for 2019 er på 31 500 tonn.

Positiv effekt

Hele årets EBIT/kg endte på 17,1kr i 2018 mot 13,1 kr i 2017.

Fra 1. kvartal 2018, endret Scottish Salmon Company sin regnskapspraksis for dødelighet slik at den blir i tråd med industristandarden. Dette har resultert i en positiv regnskapsmessig effekt i 2018, der slaktekostnadene er gått ned 0,32 pund/kg for 2018.

Imidlertid var de totale Q4 kostnadene relativt høyere som bearbeidingskapasiteten ble utvidet. Andre endringer i kostnader gjenspeiler  de forskjellige profilene til lokalitetene som slaktes.

I desember kjøpte SSC Harris & Lewis Smokehouse i Isle of Lewis.

- Denne strategiske investeringen underbygger at fokus på merkevareutvikling er en nøkkelfaktor i internasjonale markeder.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse