Gå til innhold
Se video av konseptet til Mowi her.

På dagens kapitalmarkedsdag introduserte Mowi deres nye teknologiske løsninger i havbruksvirksomheten, kalt Mowi 4.0 Smart Farming. Teknologien skal både redusere kostnader, samt forbedre fiskevelferd.

En sentral del av Mowis nye digitale strategi er å introdusere nye teknologiske løsninger i havbruksvirksomheten.

Mowi har allerede begynt å ta i bruk en rekke løsninger i Norge, og planlegger å ha rullet ut Smart Farming her til lands innen 2025.

Les også: Disse områdene vil Mowi satse på fremover

Ved hjelp av avansert bildeteknologi og intelligente sensorer kan Mowi utføre sanntidsovervåking av biomasse, digital lusetelling, autonom fôring og overvåking av fiskevelferd.

- Store datamengder kombinert med maskinlæring og kunstig intelligens vil gjøre det mulig for Mowi å produsere mat på en enda mer effektiv måte enn i dag. Vi vil også kunne sikre en enda bedre fiskevelferd ved å følge med på fiskens adferd og helse på en helt ny og langt mer presis måte enn tidligere, fortalte Mowi-sjef Ivan Vindheim under dagens kapitalmarkedsdag.

Vindheim tror også at denne teknologien vil gi selskapet klarere skalafordeler i sjøfasen enn hva som har vært tilfelle så langt.

Se video av konseptet øverst i saken.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?