Selstad overtok industriområdet i Uskedalen 1.august og regner med å være i drift i løpet av september/oktober. Foto: Selstad.

Selstad åpner ny servicestasjon om få uker

Utstyrsleverandøren Selstad er godt i gang med etableringen av deres nye servicestasjon i Uskedalen i Kvinnherad kommune, og skal etter planen være i drift innen to til tre uker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selstad overtok området første august, og servicestasjonen skal utføre vask og vedlikehold av notposer, samt operere som lager av fortøyningsutstyr og annet relevant for oppdretterne i området.

Trond Lillebø i Selstad er for tiden i Uskedal og overser arbeidet med ferdistillingen av den nye servicestasjonen i Sunnhordland/Kvinnherad. Foto: Selstad.

Trond Lillebø, som har ansvar for innkjøp og produksjon i Selstad sier de regner med å være i drift i løpet av de neste ukene, og er for tiden i Uskedal for å overvåke oppstarten av servicestasjonen.

- Dersom elektrikeren holder det han har lovet meg nå, skal vi ha en gjennomkjøring av anlegget i neste uke. Det betyr at vi kan være oppe å gå om cirka to til tre uker.  

Lillebø opplyser at de har ansatt seks lokale kvinnheringer som skal jobbe på servicestasjonen.

- Vi har ansatt bare lokale arbeidere ,og i første omgang vil det være seks stykker som jobber her. Men vi tror at vi nok må ansette ytterligere tre til etterhvert.

Antall ansatte påpeker han justeres etter arbeidsmengden og oppdrag.

Ansatte lokal driftsleder

Eidsvik Eiendom i Uskedalen ingikk tidligere i år en tiårsavtale med Selstad AS om leie av deler av det tidligere skipsbyggeriet i Uskedalen. Det er den gamle hallen, den nye store hallen og rubbhallen som Selstad skal leie ti år fremover. I tillegg har de opsjon på ti år til.

Egil Pile er ansatt som driftsleder ved Selstads nye serviceavdeling, og han sier han ser frem til å bli bedre kjent med en ny bransje. Foto: privat.

Egil Pile (48) er ansatt som driftsleder ved den nye stasjonen, og kommer fra området. Pile har tidligere jobbet i Palfinger Marine (tidligere Schat Harding) og vært prosjektleder ved Eidsvik Skipsbyggeri.

- Jeg er glad for at Selstad velger å etablere en servicestasjon her i Uskedal, og skaper arbeidsplasser i bygden hvor jeg har vokst opp. Ikke minst er jeg glad for at de ansetter lokale arbeidere.

Siden flere an de nyansatte er ferske innen havbruksnæringen og notreperasjoner, er de ansatte nå ved hovedkontoret i Maløy for opplæring innenfor notbøting, reparering, impregnering og vask.

Pile sier det har vært interessant å være på kurs de siste ukene, og er spent på arbeidet de om kort tid skal sette i gang.

- I Måløy har vi lært det meste det er å lære om nøter og regelverket rundt det. Samtidig som vi har lært om impregnering og vasking av notposene. I dag er jeg blant annet innom vaskeriet, der de vasker nøtene, legger han til.

God kaikapasitet

Litt av anleggsområdet til den nye servicestasjonen. Foto: Selstad.

Hans Petter Selstad, daglig leder i selskapet har tidligere uttalt at anlegget vil være miljøriktig med nullutslipp av forurenset prosessvann i henhold til strenge miljøkrav.

- Vi vil videre ha god krankapasitet og markedets største vasketrommel med 50m3 kapasitet. Anlegget har god kaikapasitet og god lagerplass for poser og annet utstyr, sa han-

Anlegget har også god kaikapasitet og god lagerplass for poser og annet utstyr.