Kenneth Dale er salgssjef i Hukkelberg Boats AS. Foto: Vibeke Blich.

Ser mot oppdrett og vindmølle i en krevende tid

Hukkelbergs Boats salgssjef, Kenneth Dahle, har lenge kjent på at det har vært stille i forhold til båtbygging mot offshore. Nå går det mot lysere tider for bedriften.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Og salgssjefen har all grunn til å smile fra dekket på det spesialtilpassede dykkerfartøyet, han sammen med eier og leverandører viser frem til en samlet offshore-bransje i Stavanger. Fartøyet har ifølge Dale, blitt levert i 180 eksemplarer til offshoremarkedet, redningsselskaper og forsvaret.

Dale forteller til skipsrevyen.no at de i bedriften har merket at det har vært helt stille i forhold til båtbygging mot offshore, og at situasjonen har gjort at de har måttet gå inn på andre markeder.

- Vi bygger videre på konseptet ut i andre næringer, slik som oppdrettsnæringen og vindmølle. Det er jo der det beveger seg, ellers er det jo stille.

Han legger allikevel til at det er konseptet som er grunnsteinen i bedriften.

- Båtene er godt kjent i markedet og spesielt i oljemarkedet. Så den blir nok værende uansett.

Spesialtilpasset

Dykkerfartøyet som hadde levering i mai 2017 er en «Light Diving Craft», et spesialtilpasset dykkerfartøy som tilknyttes et større offshorefartøy. Hukkelberg Boats har bygget og designet båten.

– Safe Air Diving er et dansk selskap vi har et godt samarbeid med nå når det gjelder bygging av dykketeknisk ROV. Safe Air Diving er den stor del av det markedet vårt nå. Uten han har vi ingenting å tilby annet enn båt, og nå vil vi ha et totalkonsept å tilby år kundene vil ha en leverandør, sier Dale og tilføyer at de også har et godt samarbeid med Vestdavit.

– Det som særpreger båtene er det tekniske utstyret. Kravene som stilles er blant verdens strengeste når det kommer til bemannede dykkeoperasjoner, og monitoreres på samme nivå som boreoperasjoner. En omfattende og grundig jobb har vært gjort for å sikre at selskapet er i samsvar med gjeldende regelverk og standarder som gir oss tillatelse til å operere som dykkekontraktør offshore på norsk sokkel, sier Dale.

Safe Air Diving, har benyttet erfaringsrapporter fra dykkere, dykketeknikere og dykkeledere når de har designet et dykkesystem som inneholder det beste industrien kan tilby av forskjellige typer livsfunksjonsmonitorering av dykkerne.