Gå til innhold
Annonse

Signerte samarbeidsavtale om nytt visningssenter

Ordfører Kjell Neergaard og administrerende direktør i Måsøval Fiskeoppdrett, Asle Rønning,  har signert en samarbeidsavtale om visningssenter på Campus Kristiandsund. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune
Ordfører Kjell Neergaard og administrerende direktør i Måsøval Fiskeoppdrett, Asle Rønning, har signert en samarbeidsavtale om visningssenter på Campus Kristiandsund. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Kristiansund kommune og Måsøval fiskeoppdrett signerte de en samarbeidsavtale om visningssenter tilknyttet Campus Kristiansund.

Annonse

Dette skriver Kristiansund kommune i en pressemelding.

De fortelle videre at visningssenteret tilknyttet Campus Kristiansund. Avtalen ble signert på Måsøval sitt hovedkontor på Frøya.

Avtalen ble signert i uke 3, 2020.

Unike muligheter på Campus

I oktober ble det kjent at de to aktørene har funnet sammen. Etableringen skal gi publikum et unikt og levende innblikk i oppdrettsnæringen, og man har mål om å skape en møteplass for næringsliv, publikum og studenter.

Kommunen forteller videre i meldingen at visningssenteret skal inn i Campus og vil være på rundt 350 kvadratmeter, spekket med det siste av visningsteknologi.

Miljø- og utviklingsleder i Måsøval, Monicha Seternes, forteller at en etablering av et visningssenter for laks i Campus åpner for unike muligheter for formidling og tilrettelegging for publikum.

- Vi skal samarbeide med profesjonelle aktører for å sikre en god og interessant formidling av en spennende næring. Vi er glade for samarbeidet med Kristiansund kommune og ser fram imot å etablere oss i campus med både kontorplasser og et unikt visningssenter som vi mener vil bli en turistattraksjon i Kristiansund, sier Seternes.

Millioninvestering

Måsøval er klare for å ta en større investering på flere titalls millioner kroner i visningsanlegget og visningssenteret over 10 år, og har som mål at overskudd fra visningstillatelsen skal komme senteret og publikum til gode.

Med dagens signering er man enda ett steg lengre i arbeidet med en felles søknad om en visningskonsesjon. Søknaden om konsesjonen skal behandles hos Fiskeridirektoratet.

- Jeg er svært glad for at vi har Måsøval med på laget. Vi har mange felles verdier og ønsker å styrke campus med et topp visningsanlegg for oppdrett. Nå kjører vi på og satser på et positivt svar på konsesjonssøknaden, sier ordfører Kjell Neergaard.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse