Gå til innhold
Annonse
Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen skal ifølge Dagbladet ha feilinformert kommunestyret i saken om etterlønn. Foto: Harrieth Lundberg
Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen skal ifølge Dagbladet ha feilinformert kommunestyret i saken om etterlønn. Foto: Harrieth Lundberg

Vondt blir til verre for fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen. Nå hevder Dabladet at ministeren ga uriktig informasjon til kommunestyret da han søkte om etterlønn.

Annonse

Det er fra før kjent at fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen (H) søkte om - og fikk - 120 000 kroner i etterlønn da han ble statssekretær i november i fjor.

I seks uker mottok Sivertsen etterlønn fra jobben som ordfører i Lenvik samtidig som han hentet ut lønn fra regjeringsapparatet. Han har blitt bedt om å betale tilbake disse pengene til kommunen.

Saken stopper ikke der. Ifølge Dagbladet mottok Sivertsen også dobbel lønn fra det offentlige i fjor høst. Samtidig fortalte Sivertsen sin hjemkommune at han ikke begynte for fullt som statssekretær før 1. januar 2020. Opplysningen kom han med i sin søknad om etterlønn som ordfører.

Men på regjeringens egne nettsider presenteres Sivertsen som ny statssekretær i nærings- og fiskertidepartementet 4. november.

Dobbel millionlønn

Sivertsen har tidligere fortalt Dagbladet at «han i ansvar og oppgaver jobbet 200 prosent» denne perioden. Han ble altså sittende som ordfører i Lenvik i Troms, og hevet ordførerlønn, samtidig som han var i full gang som statssekretær i Oslo.

Dermed hadde han i november og desember 2019 to offentlige stillinger med millionlønn samtidig. Statsministerens kontor bekrefter overfor avisen at Sivertsen fikk første lønning fra dem 12. november 2019.

Søknaden om etterlønn sendte Sivertsen den 24. november, nesten tre uker etter at han hadde startet som statssekretær.

Geir Inge Sivertsen selv avviser at han har feilinformert kommunestyret.

- Nei. Jeg hadde begge stillingene i to måneder, noe både Lenvik kommune og Nærings- og fiskeridepartementet var innforstått med. Jeg var ordfører i Lenvik som skulle bli en del av Nye Senja kommune fra 1. januar, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse