Gå til innhold
Annonse

Skal installere Norges største fôringsanlegg for rognkjeks

Thomas Langhelle, driftsleder i Ryfylke Rensefisk. Foto: Privat.
Thomas Langhelle, driftsleder i Ryfylke Rensefisk. Foto: Privat.

- Ryfylke Rensefisk bestilte nylig Norges største fôringsanlegg for rognkjeks, opplyser driftsleder Thomas Langhelle. – Vi gir gass, legger han til.

Annonse

Ved Ryfylke Rensefisk sin lokalitet på Nedstrand har selskapet gjennomført store oppgraderinger på eksisterende anlegg, samt fjernet alle kar ute. Nå holder de også på med ferdigstillingen av en ny produksjonshall, hvor det nye fôringsanlegget skal installeres.

- Vi bygger nå femti nye kar i den nye hallen og har drøye 50 også i den oppdaterte hallen. Vi tenkte derfor det var greit med et stort fôringsanlegg, sier Langhelle.

Den nye hallen på Nedstrand begynner å ta form. Foto: Ryfylke Rensefisk.
Den nye hallen på Nedstrand begynner å ta form. Foto: Ryfylke Rensefisk.

Det nye anlegget vil kunne fôre 95 kar samtidig og ha en kapasitet på fem tonn.

- Hallen er under ferdigstilling denne uken og fôringsanlegget kommer om to til tre uker, så jeg håper å få inn fisk inn i nyehallen og fôringsanlegget i drift før midten av september, legger han til.

- Første sentralfôringsanlegg til rognkjeks

Det er Steinsvik som står bak leveransen av fôrsystemet, og de har aldri levert et lignende anlegg for rognkjeks-produksjon.

- Dette er det første sentralfôrings-anlegget som vi leverer til rognkjeks. Vi er veldig glad for leveransen og ser med spenning på hva vi kan få til med rensefisken, sier Leiv Tvenning markedsdirektør Steinsvik i en kommentar til kyst.no.

Leif Tvenning. Foto: Steinsvik.
Leif Tvenning. Foto: Steinsvik.

- Et sentralfôringsanlegg er lettvint og vil med elegant software kunne fôre ofte, nøyaktig og små doser, og det er det som er viktig for rensefisken. Vi tror derfor at anlegget vil komme produsentene til gode, legger han til.

- Som en drøm

Så langt i år har det blitt levert 920 000 lusespisere fra anlegget, og med ny hall venter Langhelle at produksjonen skal øke de neste årene.

- Vi har levert en halv million fisk for utsett i sjø og resten som yngel. Jeg håper også på at vi skal få levert en halv million til før året er omme, og til neste år tar vi sikte på to millioner leverte fisk, sier han.

I fjor høst hadde selskapet noen utfordringer med sykdom, men nå er det god stemning ifølge Langhelle.

- Siden desember i fjor har vi snudd skuta og produksjonen har gått som en drøm. Nå tar vi inn ny fisk allerede i neste uke og gir gass fremover.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse