Gå til innhold
Annonse

- Skal levere Norges mest avanserte servicekatamaran til Cermaq

Grovfjord Mek. Verksted har landet ny storkontrakt. Våren 2018 skal de levere Norges mest avanserte servicekatamaran til Cermaq Norway avd. Nordland.

Annonse

Fartøyet skal brukes i ulike operasjoner; til fortøyningsarbeid, luse-bekjempelse, slepe-oppdrag og diverse merde-arbeid på Cermaq Nordland sine lokaliteter. Fartøyet skal leveres våren 2018, og blir den 4 båten Grovfjord Mek. Verksted leverer til Cermaq. Kontrakten har en verdi på mellom 50 og 60 millioner, melder Grovfjord Mek. Verksted i en pressemelding.

- Cermaq investerer mye i utvikling og oppgradering av produksjonen, og gjør store innkjøp fra lokale leverandører.  Med den nye båten vil vi styrke kapasiteten og få en servicebåt med svært avansert utstyr til å takle utfordrende oppgaver, sier Snorre Jonassen, regiondirektør i Cermaq i meldingen.

Den nye servicebåten med byggenummer 145, er en stor servicekatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 25,5x12m. Den blir utstyrt med tre Palfinger Marine kraner på henholdsvis 150, 50 og 12 tonnmeter, fire vinsjer på 80 og 3x 20 tonn, haikjeft, hydrauliske andøvere, hekkrull, skiveholdersystem, fire capstaner på henholdsvis fem og 3 x 3 tonn, samt DP-anlegg og en bullard pull på hele 16,75 tonn.

Båten er bygget med et romslig rorhus med 2 manøverposisjoner, kontor, pantry og sittegruppe. Båten har et stort dekkshus som inneholder en stor messe, bysse, 3 lugarer, dusj/toalett rom, 2 garderober, ROV-garasje/verksted samt tørkerom. Under dekk er det videre en dobbel lugar med dusj/toalett rom samt et stort lasterom (35-40 m3) i hvert enkelt skrog.

Hovedmotorene yter 2 x 500 HK ved 1800 o/min, mens aggregatene er på til sammen 700 kWe. Brennolje og ferskvannskapasiteten er hele 55.000 og 28.000 liter. For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk HT vasker, vask/desinfiseringsanlegg samt diesel transfer system. I tillegg er det montert trapper i skuteside for enkel adkomst til merdring.

- Det er en stor tillitserklæring at Cermaq Norway velger oss til bygging av dette fartøyet, noe som bidrar til å befeste vår posisjon som ledende leverandør av arbeidsbåter til oppdrettsnæringen, sier Bård Meek-Hansen, daglig leder i Grovfjord Mek. Verksted AS.

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde Liten kystfart.

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har de levert godt over 100 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse