Gå til innhold

ProZero International, som bygger ProZero båter også for det Norske markedet, skal nå levere en ProZero 8 m Center Console Interceptor til Hamburgs Politi Special Forces. Daglig leder i ProZero Norge, Kjetil Nygård, håper at dette vil vekke interesse innenfor flere segmenter av personellbefordring samt innenfor turisme.

Den 8 meter lange ProZero CC Interceptor er en kortere etterfølger til ProZero 12m Interceptor og oppfyller den samme høye standardene. Gode operasjonelle funksjoner og ergonomi er nøkkelen til vedvarende og utmattende høyhastighets operasjoner, og ProZero 8m Center Console er designet for å levere akkurat det, heter det i en pressemelding.

Lav totalvekt

Det dype V-bunnskroget med en fin foroverinngang, gir skroget en trygg og pålitelig base for høyhastighetsoperasjoner og vil takle de mest ekstreme forhold på sikker vis. 

Illustrasjon: ProZero
Illustrasjon: ProZero

Den 8 meter lange Interceptor er bygget på den påviste, pålitelige og ekstremt sjødyktige ProZero-skrogplattformen. Interceptor, som sine ProZero søstre, er laget av lette komposittmaterialer - nærmere bestemt karbonfiberkompositter som gir uovertruffen styrke til vektforhold. Bruken av sterke og lette materialer gir en lav totalvekt, noe som resulterer i høy ytelse, utmerket drivstoffeffektivitet og økt driftsområde. I tillegg er komposittmaterialene praktisk talt vedlikeholdsfrie.

40 knop

Takket være lav vekt og ProZero-skrogdesign, kan ProZero- båtene nå hastigheter på over 40 knop ved full belastning. Dette gjelder også for den nye Interceptor, som er strategisk dimensjonert og nøye utstyrt for ombordstigning og patruljering i både fjord, kystfarvann og på det åpne hav.

Designprosessen har fokusert likt på både "harde" og "myke" elementer. Sammen med optimalisering av strukturell stivhet, integritet, styrke og kompromissløs oppdragskapasitet, har tilsvarende oppmerksomhet blitt gitt på mannskapets komfort og arbeidsmiljø om bord.

God ergonomi og ombordstigning med høy hastighet sikres med den nøye utformede utformingen og de støtdempende seter som gjør at mannskapet kan navigere raskt og trygt under alle værforhold. Utstyr, seter og konsoller er nøye posisjonert for å lette ombordkoordinering og for å sikre toppmoderne oppdragsstyring og bruk av det mest avanserte elektroniske navigasjons- og kommunikasjonsutstyr. 

Høy fleksibilitet

Midtkonsolloppsettet gir høy fleksibilitet og god plass til ulike oppdrag. Oppsettet er modulært og kan raskt omformes, gjennom båtens cargo rails, til alternative oppdragsspesifikke layouter med flere eller mindre sitteplasser, våpeninnretninger eller ekstra lastområder. 

- Vi er enormt begeistret og stolte over at Hamburg Police Special Forces har valgt vår ProZero 8m CC Interceptor. Vi har jobbet hardt og fokusert på dette designet, og kontrakten er virkelig en anerkjennelse av teknologien og produktene vi har utviklet og raffinert i årevis. Vi håper denne nye båten kan bidra til å bringe Hamburgs politiutstyr til et enda høyere nivå som støtter byens sikkerhet og borgere på den aller beste måten, og vi gleder oss til et sterkt samarbeid, ikke bare nå, men også i fremtiden. sier Jonas Pedersen, administrerende direktør i Tuco Marine. 
 

Har du en sak du
vil tipse oss om?