Servicefartøy Bygges ved Sletta Verft og har en lengde på 27 meter og bredde på 11,5 meter. Designet av Solstrand Trading

Sletta Verft har inngått kontrakt på nytt servicefartøy

Sletta Verft har inngått kontrakt på bygging av et nytt 27 meter servicefartøy til FSV Group i Molde. Fartøyet skal leveres i oktober 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fartøyet som er spesielt utviklet for service og support i havbruksnæringen, er utviklet av FSV Group og Solstrand Trading, skriver Sletta Verft i en pressemelding. Fartøyet er en videreutvikling av tidligere FSV design og utrusting, hvor det er lagt stor vekt på økt kapasitet og på å ta i bruk nyvinninger av utstyr, systemer og løsninger for sikre og effektive operasjoner om bord. 

Nytt flaggskip

FSV Group ble etablert i Molde i 2011. Selskapet strategi har mål om en kraftig vekst av flåten som i dag består av 11 spesialfartøy inklusiv en lekter, som driftes og leies ut til ulike operasjoner som sleping, frakt, bistand til installasjon og inspeksjon av oppdrettsanlegg, samt ROV- og subseaoppdrag. 

- FSV har en ambisjon om å være blant de ledende aktørene innen markedet for servicefartøy og spesielt innenfor segmentene med de tyngste arbeidsoppgavene. Vi bygger nå et nytt flaggskip som vil håndtere komplekse og krevende operasjoner på en mer trygg og effektiv måte, sier Arild Aasmyr, daglig leder i FSV Group.

Miljøvennlig teknologi

Han tror dette fartøyet i kombinasjon med dyktige ansatte vil bidra til en videre positiv utvikling for selskapet.

Fra venstre: Representanter fra FSV Group – Endre Brekstad (Teknisk sjef) og Arild Aasmyr (Daglig leder). Til høyre: Representant fra Sletta Verft AS - Kåre Sletta (Daglig leder)

- Vi tar i bruk ny og miljøvennlig teknologi, og som alltid i FSV har vi fokus på gode og sikre tekniske løsninger for de som arbeider på dekk. FSV er også glad for å komme tilbake til Sletta Verft, som også bygde Mini Server for oss i 2016. Verftet, som har blitt en betydelig skipsbygger innen servicebåtsegmentet, har fått en imponerende referanseliste og har gjentatte ganger vist høy leveringspresisjon. 

Kåre Sletta, daglig leder ved Sletta Verft sier det er veldig hyggelig å kunne ønske FSV Group velkommen tilbake til Sletta Verft.

- Vi setter stor pris på at de velger å bygge lokalt, og benytte seg av vår skipsbyggingskompetanse. Sletta Verft har bygd opp en betydelig kompetanse innen havbruk og teknologi som våre kunder setter pris på. Vi ser fram til å levere et av de største og mest avanserte servicefartøy vi har bygget, sier han avslutningsvis.