Gå til innhold

Sletta Verft har overlevert hybridfartøy til FSV Group

Multi Energy ble i går overlevert fra Sletta Verft. Foto: Sletta Verft.
Multi Energy ble i går overlevert fra Sletta Verft. Foto: Sletta Verft.

Mandag overleverte Sletta Verft AS Multi Energy til FSV Group i Molde. Fartøyet er et 27 meter frakte- og servicefartøy, og er verftets byggenummer 183. Fartøyet er identisk med NB  186 som skal leveres i mai 2021.

Fartøyet som er spesielt utviklet for frakte- og slepeoppdrag, service og support i  havbruksnæringen, er utviklet av FSV Group og Solstrand Trading. Det nye fartøydesignet har lagt stor vekt på økt kapasitet og på å ta i bruk nyvinninger av utstyr, systemer og løsninger for  sikre og effektive operasjoner om bord. 

Arild Aasmyr, daglig leder i FSV Group sier de er veldig fornøyd med å få levert et fantastisk fartøy. De siste ukene med testing har bekreftet at de får en kraftplugg av et fartøy med svært gode sjøegenskaper og arbeidsforhold om bord.

- Som alltid i FSV har vi fokus på gode og sikre  tekniske løsninger for de som arbeider på dekk, og det siste tilgjengelige innen  sikkerhetsutstyr er å finne om bord i fartøyet. For å tilfredsstille fremtidige miljøkrav, har vi  også installert et diesel-elektrisk fremdriftssystem i kombinasjon med en batteripakke på 270  kWH. Dette er den største batteripakken installert på et større servicefartøy i  havbruksnæringen, og gir store miljøgevinster.

FSV Group har mange båter i vente de neste årene, med hele 6 båter i bestilling. 

- Neste år tar vi ut flere båter fra Sletta Verft. Vi opplever god etterspørsel og vekst i rederiet, noe som er et resultat av meget dyktig mannskap og en moderne flåte, sier Aasmyr. 

Kåre Sletta, daglig leder ved Sletta Verft sier Multi Energy er et resultat av et godt og lokalt  samarbeid. Her har rederi, designere, skipsbyggere, utstyrs- og tjenesteleverandører fra  regionen jobbet godt i lag, og skapt en trivelig og effektiv arbeidsplass for FSV Group sitt team  om bord.

- Vi er stolt over å ha levert et så moderne fartøy og jeg ønsker å rette en stor takk til  FSV Group for tilliten, og gleder oss over å være godt i gang med byggingen av de neste fartøyene til rederiet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?