Østerbø Yanmar vaskeren glir majestetisk langs nota, fjerner groe og bevarer impregnering

Slik vasker du nota skånsomt

Ingen er tjent med at pengene investert i notimpregnering spyles bort ved første vask. Med denne løsningen bevares impregnering på nøtene.  Dette vil igjen sikre lengre levetid for både impregnering og not.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Den skånsomme vasken gir kundene mine en stor gevinst, sier Øyvind Høie i Yatek AS.

Rekordlave 90 bar

For trygg notvask er det avgjørende å kunne justere vasketrykket for å både kunne vaske helt rent, samtidig som noten skånes. Dette kan operatøren lett gjøre med Østerbø Yanmar vaskeren, som i dag leverer markedets laveste vasketrykk.

Den unike patenterte teknologien opp imot trøsterstyringen gjør at denne skånsomme vaskeren leverer lavt trykk med masse vann under vask. Trykkspekteret mot nota ligger mellom 90 til 150 bar som er vesentlig lavere enn konkurrerende utstyr og vannmengden er på det meste 326 l/m.

- Med denne vaskeren kan vi fjerne den verste groa, slik som blåskjell når vi må det, og ved normal vedlikeholdsvasking kan vi gjøre dette svært skånsomt, forteller Øyvind Høie som er daglig leder i serviceselskapet Yatek AS.

 - Med Østerbø Yanmar vaskeren beholdes impregneringa lengre enn det jeg vet annet utstyr klarer. Dette er en viktig egenskap som gir mine kunder en stor gevinst, fortsetter Høie.

Støysvak pumpeunit med lavt dieselforbruk.

Miljøvennlig Notvask 

Høie mener han trygt kan si at Yatek er en miljøvennlig servicebedrift siden de velger å bruke Østerbø Yanmar vaskeren.

– Siden denne notvaskeren har det laveste trykket så reduseres slitasjegraden på impregnering og not, her skåner vi havmiljøet. Pumpeuniten til Østerbø har også det laveste dieselforbruket av det utstyret jeg kjenner til og dette er godt nytt opp mot Co2-regneskapet. Nå ser vi at næringen vår møter nye krav i takt med ”det grønne skiftet”, så er det godt å vite at utstyret vårt henger godt med i denne utviklingen.

Velprøvd teknologi

Løsningen fra Østerbø er en velprøvd teknologi som kontinuerlig forbedres i takt med tiden, og etter tilbakemeldinger fra kunder og marked. Alle nye oppdateringer kan i tillegg utføres på allerede solgte vaskere. For eksempel kan man nå justere høyere fart og installere en ny type plastskiver.