Gå til innhold
Annonse
Fra merdkanten hos Kleiva Fiskefarm. Foto: Kleiva Fiskefarm.
Fra merdkanten hos Kleiva Fiskefarm. Foto: Kleiva Fiskefarm.

Kleiva Fiskefarm kan se tilbake på et godt år i 2018. Dessverre ser det ikke like lyst ut for bedriften i 2019, etter at de ble hardt rammet av algeoppblomstringen.

Annonse

Kleiva Fiskefarm AS driver oppdrett og salg av laks i Troms. Virksomheten har vært drevet i samdrift med Gratanglaks siden midten av 90-tallet.

Kleiva hadde i 2018 en omsetning på 370 millioner kroner, mot 411 millioner i 2017. Selskapet hadde et driftsresultat i fjor på 112 millioner, mot 122 millioner kroner året før.

Årsregnskapet til Kleiva Fiskefarm, viser at selskapet satt i fjor igjen med et overskudd på 89 millioner kroner. 

Tap i millionklassen

Kleiva Fiskefarm ble tidligere i år rammet av algeoppblomstringen i nord, noe som beskrives av selskapet i deres årsberetning.

Nøkkeltall for 2018 og 2017.
Nøkkeltall for 2018 og 2017.

- Selskapet var utsatt for et stort algeangrep i mai 2019. Vi har ikke fått helt oversikten over omfanget enda, men tapene er i millionklassen og vi jobber med flere tiltak for å redusere dette, skriver de i årsberetningen. 

Aksjene i selskapet eies av morselskapet Magne Arvesen & Sønner AS. Morselskapet konsoliderer regnskapene til Kleiva Fiskefarm AS og datterselskapene i konsernregnskapet. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse