Gå til innhold
Annonse

Steen-Hansen i samarbeid med Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Illustrasjonsfoto av not. Foto: Steen-Hansen.
Illustrasjonsfoto av not. Foto: Steen-Hansen.

Selskapet melder at de sin søken etter neste generasjon beskyttelsesprodukter for oppdrettsnøter har Steen-Hansen innledet samarbeide med SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. - Ekstraordinær kompetanse innen materialegenskaper, kjemi og antifouling setter fart på utviklingsarbeidet, skriver de.

Annonse

 

Samarbeidet er tverrfaglig og tar i bruk nye prinsipper for enda mer effektive, mer forutsigbare og grønnere produkter. I kjernen av dette ligger utvikling av realistiske livssyklustester for not, bedre kontroll på notslitasje og løsninger som tilfredsstiller fremtidens krav til miljø og ytelse. Produktutviklingen gjøres i tråd med BPR (EU) – direktivet (Biocidal products regulation) og bransjens egen ASC – standard. (Aquaculture Stewardship Council)

SP administrerer et bredt EU – prosjekt for bærekraftig antifouling, LEAF (Low emission antifouling). Dette prosjektet har fremskaffet ny kunnskap om groebekjempelse. Kombinert med material og tekstilkompetanse samt egne testfasiliteter bringer samarbeidet en ny dimensjon til utviklingsarbeidet hos Steen-Hansen. Raskere levetidstesting: HALT Bedre og raskere testing av nye produkter er nødvendig for å kunne komme raskere på banen med nye produkter. Steen-Hansen har satt som mål å bygge landets fremste laboratorium for levetidstesting av not.

SP er internasjonalt ledende innen kjemi og materialteknikk, og det er dette kombinert med Steen-Hansens lange erfaring som havbruksleverandør i en rekke markeder som gir grunn til optimisme mht virkelig nyvinnende produkter.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse