Gå til innhold
Annonse
Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein fra Sølvtrans AS rodde i fjor samme båt fra Nor-Fishing i Trondheim og hjem til Ålesund, til inntekt for Kreftforeningen. Sprekingene har meldt seg som roere denne gangen også, og blir med på mye av turen nordover. Foto: Privat
Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein fra Sølvtrans AS rodde i fjor samme båt fra Nor-Fishing i Trondheim og hjem til Ålesund, til inntekt for Kreftforeningen. Sprekingene har meldt seg som roere denne gangen også, og blir med på mye av turen nordover. Foto: Privat

Det begynte med en instagramside for deling av hverdagshistorier fra havbruksnæringa. Nå tar norske oppdrettere hashtagen med seg i båten og ror fra Ålesund til Lofoten.

Annonse

- Det er et år siden vi startet kampanjen, og responsen har vært fantastisk. Fortsatt legger folk ut bilder og videoer fra arbeidsplassene sine og viser stolthet for det vi kaller verdens fineste næring. Nå girer vi opp og legger ut på en #stoltavlaksen-tur i robåten Ronja Hope. På veien fra Ålesund til Lofoten skal vi innom 9 viktige havbrukssamfunn langs kysten, møte folkene som bor og arbeider der, og sette fokus på næringen vi er en del av. Roingen er det oppdretterne selv som tar seg av, sier Karen Kirstine Østerhus i Europharma.

Med på turen er også reklamemann og kystentusiast Arne Hjeltnes som skal bidra på arrangementene på de ulike stoppestedene, og lage intervjuer og reportasjer underveis. Turen kan følges på en egen stoltavlaksen-side på Facebook, der deler av turen også vil live-streames.

Dugnadsånd langs kysten

Seksringen Ronja Hope legger fra kai i Ålesund om formiddagen 27. mai og ender opp i Mortsund i Lofoten 5. juni, i tide til starten av Europharmas årlige Lofotseminar.

- Prosjektet er en liten dugnad, og vi trenger hjelp fra gode havbruksvenner langs kysten. Hvis du ønsker å melde deg som roer, eller bidra på arrangementene våre, ta kontakt på Instagram @stoltavlaksen eller send epost til stoltavlaksen@europharma.no, oppfordrer Østerhus.

Sist gang båten var på vannet var i fjor sommer. Da rodde Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein fra Sølvtrans AS båten fra Nor-Fishing i Trondheim og hjem til Ålesund, til inntekt for Kreftforeningen. Båten ble så auksjonert bort til samme formål, en auksjon Europharma vant, og innsamlingen fortsetter selvsagt på turen nordover.

Vil matche tidligere år

- Robin og Petter har vist et fantastisk engasjement for kreftsaken, og samlet inn over 1 million kroner da de syklet Norge på langs i 2017, og nesten like mye på roturen i fjor. Det skal vi gjøre vårt beste for å matche på turen til Lofoten. Robin og Petter har selvsagt meldt seg som roere og blir med på mye av turen nordover. Det setter vi stor pris på, sier Østerhus.

Lokalbefolkning og næringsaktører inviteres til åpne kveldsarrangementer på de ulike stoppestedene, med mat og drikke, interessante foredrag, underholdning og bidrag fra lokale oppdrettsaktører.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse