Gå til innhold
Annonse

Stranda Prolog AS styrker samarbeidet med Smed Engineering

Til venstre; Per Kristian Aasen, til høyre; Amund Bjerkholt. Foto: Stranda Prolog AS
Til venstre; Per Kristian Aasen, til høyre; Amund Bjerkholt. Foto: Stranda Prolog AS

Stranda Prolog har de siste årene opplevd en formidabel vekst, og styrker seg for ytterligere vekst i sjømatmarkedet.

Annonse

Stranda Prolog har i flere år samarbeidet med Smed Enigneering på innleie av ingneiørtjenester for å ivareta kompetanse og kontinuitet i produksjonen. Partene er nå enige om en ny og mer langsiktig avtale som sikrer kontinuitet i vekstfasen. Avtalen omfatter langtidsleie av ingeniører fra Smed Engineering i Bosnia-Hercegovina som skal bidra til å holde kontinuitet i ingeniørstaben, samt bidra til produktutvikling. 

- «Vi har i hatt et godt samarbeid med Stranda Prolog i mange år, og det har vært et rent eventyr og fått delta i den enorme veksten som Stranda Prolog har hatt. Vi ser med positivitet og optimisme på å få delta i reisen også i årene som kommer.» Per Kristian Aasen, daglig leder Smed Enigneering AS 

Vil vokse videre

Stranda Prolog AS er en ledende leverandør av logistikkløsninger til oppdrettsindustrien lokalisert i Kristiansund. Selskapet hadde i 2019 en omsetning på 200 MNOK og har 100 ansatte. Strandas ambisjon er ytterligere vekst basert på egne produkter. De siste månedene har Stranda signert flere nye kontrakter. Selskapets kunder er over hele verden, men foreløpig er Norge det største markedet. 

Smed Engineering AS er en bedrift som tilbyr engineeringstjenester til den maritime næringen, i tillegg til å tilby produksjon av metallkonstruksjoner. Selskapet er lokalisert på Støren, med avelingskontorer i Sarajevo og Mostar i Bosnia Hercegovina. Smeds historie strekker seg helt tilbake til etableringen av AS Langland og Schei i 1904. i 2019 hadde Smed en omsetning på 45 MNOK, og 17 ansatte. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse