Gunnar Domstein, styreleder FHL

Takker KrF og Venstre

FHL berømmer KRF og Venstre for innsatsen i budsjettforhandlingene. - At dagens permitteringsordning vil bestå, er en seier for fiskeindustrien sier styreleder Gunnar Domstein.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Gunnar Domstein, styreleder FHL er svært takknemlig for at permitteringsordningen får bestå. Foto: FHL

- Vi var godt fornøyd med hovedinnretningen i regjeringens opprinnelige budsjettfremlegg, men ble svært overrasket over at det kom opp forslag om å fjerne permitteringsordningen til fiskeindustrien, sier styreleder i FHL, Gunnar Domstein

- Dette var et dramatisk forslag og ville om det ble iverksatt bidratt til masseoppsigelser i fiskeindustrien. At Venstre og KrF gjennom alle rundene i budsjettforhandlingene holdt fast på å videreføre permitteringsordningene har vært svært viktig. Ikke bare for oss som driver i næringen, men for alle kystsamfunnene langs kysten, sier Domstein.

Folk ville mistet jobben

I arbeidet med statsbudsjett for 2014 kom det på bordet forslag om å stramme inn permitteringsordningene. Den generelle ordningen ble foreslått strammet inn slik at arbeidsgiverne skulle ha ansvaret for å betale kostnadene for de 20 første dagene ved permittering, mot tidligere 10 dager. Fiskeindustrien har i tillegg hatt unntak fra dette kravet ettersom fiskeindustrien ikke har kontroll over råvaretilgangen. Uvær, sesongfiskerier, og forbud mot å investere i flåten har gjort at industrien ikke har noen mulighet til å sikre seg en stabil råvaretilgang.

FHL-lederen legger ikke skjul på at FHL har arbeidet aktivt med denne saken i sluttspurten av statsbudsjettet for 2014, og at FHL har vært svært tydelige på hva som ville blitt konsekvensen hvis permitteringsordningen ble avviklet som foreslått.

- Konsekvensen ville blitt at de fleste bedriftene måtte ha sagt opp fast ansatte i produksjonen, flagge ut produksjon eller gå over til bruk av innleid arbeidskraft. Vi er derfor svært glade for at budsjettavtalen nå gjør at dagens permitteringsordning videreføres, sier Gunnar Domstein.