I går ettermiddag samlet 120 deltakere seg fra Aqua Training settefisk-konferansen for å redusere fotavtrykket på strendene på Kreta. Foto: Aqua Gen.

Tar initiativ for strandrydding på Kreta

Aqua Gen ønsker å ta ansvar for miljø også utenlands, og arrangerer rydding av strender under Aqua Training-konferansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hvert år arrangerer Skretting Aqua Training konferanse for henholdsvis ansatte i settefisk- og matfiskanlegg. Denne uken samler de 120 representanter fra settefisk-næringen for faglig påfyll og sosialisering på Kreta.

Representanter fra AquaGen er også med både som deltakere og foredragsholdere.

AquaGen, som har deltatt på konferansen mange ganger, kom i år med forslaget om å samle plast langs strendene på Kreta. 

Ville bidra i lokalsamfunnet

Salgs- og markedsdirektør i AquaGen Hans Halle-Knutzen forklarer overfor Kyst.no at de utarbeidet ideen gjennom gruppearbeid på konferansen.

 - Vi diskuterte om det var noe vi kunne bidra med på Kreta når vi først var her. Bærekraft er en viktig del av vår virksomhet, og dette er en god måte å bidra på, sier han.

Positive tilbakemeldinger

Han legger til at deltakerne på konferansen har reagert veldig positivt på initiativet, og ønsket å bidra og bruke tid på å rydde plast.

- Vi er mange, og vi ønsker å ta et ansvar for miljøet vårt og redusere fotavtrykket. Ikke bare i vårt hjemland, men også der vi er, sier Hans Halle-Knutzen.

Også lokalbefolkningen på Kreta og andre turister roste deltakerne for å bidra til bedre miljø.

Oppfordring til andre

Videre påpeker Knutzen at mange selskap iverksetter en rekke lokale bærekraftstiltak, mens denne aktiviteten muligens kan bidra til en litt ny vinkling.

Han sier det de har gjort kan tjene som en oppfordring til andre.

- Vi bør spørre oss hva vi kan bidra med, ikke bare når vi er innenlands, men også når vi reiser til utlandet.