Gå til innhold
Annonse
En av Lingalaks sine lokaliteter i Hardanger, der laksen blir fôret på algeolje. Foto: Veramaris
En av Lingalaks sine lokaliteter i Hardanger, der laksen blir fôret på algeolje. Foto: Veramaris

Den britiske dagligvarekjeden Tesco satser på bærekraft, og lanserer laks som er fôret med algeolje rik på omega-3.

Annonse

Tesco PLC hever laksestandarden i sine butikker gjennom å redusere bruken av villfisk i laksefôr, og erstatte dette med algeolje. Dagligvarekjeden oppfordrer leverandørene sine til å ta i bruk mer bærekraftige fôringredienser som naturlig marin algeolje rik på omega-3-fettsyrene EPA og DHA, skriver Veramaris i en pressemelding.

Som verdens tredje største forhandler, med over 3400 butikker på verdensbasis, har Tescos beslutninger ofte bidratt til å påvirke både forbrukere og forhandlere. Innføringen av høyere laksestandard viser Tescos forpliktelse til å iverksette effektive bærekraftstiltak for å gjøre sunne og bærekraftige produkter tilgjengelige for alle.

Bærekraftige fôrkomponenter

- Utviklingen av bærekraftig havbruk er avgjørende for global matsikkerhet. Passende arter, miljøvennlige metoder og bærekraftig fôrkomponenter, som algeolje, er fremtiden, sier Peter Thomson, FNs generalsekretærs spesialutsending for havet.

Veramaris applauderer Tesco for å styrke sin bærekraftsprofil innen sjømatsektoren. Tesco sender med dette et tydelig signal om at bærekraftsutfordringene må møtes nå. Algeoljen fra Veramaris, rik på omega-3-fettsyrene EPA og DHA, dyrkes i industriell skala ved selskapets nye nullavfalls-anlegg i Blair i Nebraska i USA. Anlegget gjør Veramaris rustet til å støtte havbruksnæringens økende investeringer innen bærekraft og ernæring.

- Samarbeid langs hele verdikjeden og et fremtidsrettet tankesett er nøkkelen når man implementerer bærekraftige og banebrytende teknologier som algeolje rik på EPA og DHA. Tesco setter et viktig eksempel som endringsagent, og hjelper forbrukerne til å ta sunnere og mer bærekraftige valg. Vi er stolte av hvordan stadig flere forhandlere ønsker å bruke algeolje i laksefôr. Omega-3 er viktig for å øke både hjerne- og hjertehelsen til hele familien, sier Karim Kurmaly, administrerende direktør i Veramaris.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse