Gå til innhold
Canola, raps, vegetabiler
Canola, raps, vegetabiler

Norsk oppdrettslaks skal i et fireårig prosjekt bli fôret med olje fra raps, som er genmodifisert til å inneholde omega 3-fettsyrer.

– Vi skal starte å fôre fisk på nyåret, forteller Bente Ruyter, forsker ved Nofima til Bondebladet.

– Vi skal teste den nye oljekilden i fôr til laks. Vi skal se på hvordan den påvirker sammensetningen av laksen, laksens helse, og om det er spor av GM i laksen i ettertid, forteller hun.

Genmodifiserte rapsolje skal ifølge avisen etter planen, lanseres kommersielt i 2018.

– Det er stor usikkerhet om det norske markedet er modent for GM-produkter i overskuelig framtid, sier Ruyter.

Odd Magne Rødseth ved MarLife sier det vil være opp til forbrukerne når fisken i Norge begynner å spise genmodifisert fôr.

– Det kommer ikke til å bli brukt genmodifisert fôr i havbruksnæringa i Norge før næringa er helt trygg på at konsumentene aksepterer det. Så enkelt er det. Jeg tror det er et tidsspørsmål, men jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta, sier han til Bondebladet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?