Gå til innhold
Annonse
Folla Maritime Service AS (FMS) har inngått avtale med NRS Finnmark AS om levering av to servicefartøy av typen FollaWork 35 våren 2017. Illustrasjon. Folla Maritime.
Folla Maritime Service AS (FMS) har inngått avtale med NRS Finnmark AS om levering av to servicefartøy av typen FollaWork 35 våren 2017. Illustrasjon. Folla Maritime.

Folla Maritime Service AS (FMS) har inngått avtale med NRS Finnmark AS om levering av to servicefartøy av typen FollaWork 35 våren 2017.

Annonse

- Vi er stolte av at NRS har valgt Folla Maritme Service som leverandør. Vi ser stor etterspørsel etter denne fartøystypen, og vi forventer ytterligere kontraheringer i 2016, sier salgssjef Tom Skotnes i en pressemelding.

FMS arbeider også med videreutvikling av dette konseptet med elektrisk fremdriftssystem i samarbeid med anerkjente leverandører. Første leveranse med elektrisk fremdriftssystem forventes å skje i 2017.

Fartøyene har følgende spesifikasjon:

Mål: 10,65m x 5,0m

Hovedmotor John Deere 265 HK ved/2.400 omdr.

To capstaner (3 tonn/1 tonn)

Guerra kran 7,5 t/m

Tennfjord Høytrykkspyler 28/82

Thruster 2x Sleipner type SH300

Propellanlegg levert av Nogva Motorfabrikk AS

Fartøyet er designet av Marin Design

I tillegg er fartøyet utrustet med instrumentpanel/konsoller som er utviklet av FMS i samarbeid med Retronic AS.

Folla Maritime Service AS i tillegg tre tilsvarende fartøyer under bygging.

  • Folla Maritime Service AS bygger fartøy i aluminium, og utfører service, reparasjoner, ombygging og oppgraderinger.
  • Fra verftet Flatanger i Nord-Trøndelag har selskapet levert arbeidsbåter og hurtiggående fartøy til oppdrettsnæringa og andre aktører siden 1994. FMS var først ute med katamaraner som servicefartøy, og disse er i daglig bruk ved svært mange oppdrettsanlegg langs hele kysten. Selskapet prosjekterer og bygger i tett dialog med kunden, og samarbeider med anerkjente båtkonstruktører som har stor kompetanse på sine spesialområder.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse